skip to Main Content

117-jarig jubileum voor Pentair

Op 5 april 2021 bestond de Winterswijkse vestiging van Pentair 117 jaar. Normaal gesproken wordt dat altijd samen met alle medewerkers gevierd, maar door de maatregelen omtrent het Coronavirus was dat dit jaar helaas niet mogelijk. In plaats daarvan kregen alle medewerkers een leuke (paas)attentie.

Het 117-jarig bestaan van de vestiging viel dit jaar tegelijk met Pasen. Het was dus een mooi moment om deze twee gelegenheden samen te voegen. De thuiswerkers kregen allemaal een mooi versierd paasbrood thuisbezorgd, zodat zij er toch nog een leuke (en vooral lekkere!) dag van konden maken. In de productie is het paasbrood op de werkplek uitgedeeld. Op de foto zie je een paar blije collega’s met hun paasbrood.

Jubileum in Corona tijd

Normaal gesproken wordt de verjaardag van de Winterswijkse vestiging van Pentair altijd met alle collega’s in de kantine gevierd. Iedereen krijgt dan wat lekkers bij de koffie en er hangt een gezellige sfeer. Door het Coronavirus is dit nu al het tweede jaar dat er een alternatief moest worden bedacht. Vorig jaar kregen alle collega’s een mooi boeket bloemen thuisbezorgd. Hopelijk kan de volgende verjaardag wel weer samen gevierd worden.

Een stukje geschiedenis

Op 5 april 1904 opende G.J. Nijhuis in Winterswijk een werkplaats voor reparaties aan machines. In 1935 ging het bedrijf zich bezighouden met het repareren en ontwikkelen van pompen in de scheepvaartindustrie. Pompen werden een steeds belangrijker product, niet alleen voor de scheepvaart, maar ook voor infrastructuur, de industrie en brandbestrijding. Het bedrijf besloot verder te gaan als Nijhuis Pompen B.V. In 2011 werd Nijhuis Pompen B.V. samen met Fairbanks Morse (Kansas, USA) overgenomen door Pentair Inc. De Winterswijkse vestiging van Pentair ontwerpt, produceert en onderhoudt pompen en pompsystemen van het merk Pentair Fairbanks Nijhuis.

Pentair viert 117-jarig bestaan
Back To Top
Send this to a friend