skip to Main Content

MELISSA LENDERING
STAGIAIRE COMMUNICATIE & HR

“Mijn stageopdracht is aangepast aan mijn interesses. Dat doet niet elk bedrijf!”

 

Melissa Lendering Stagiair Communicatie HR

Via LinkedIn kwam ik bij Pentair terecht voor mijn afstudeerstage Communicatie & HR. Naast Pentair had ik contact met nog een ander bedrijf. Ik heb uiteindelijk voor Pentair gekozen omdat het klikte en het sollicitatieproces verliep soepel. Wat ook erg handig was, is dat Pentair naast het station ligt. Ik stapte thuis in de trein en kwam aan op Station Winterswijk en dan zie je het bedrijf al staan. Tijdens de rondleiding vond ik al dat er een leuke sfeer hing en dat merkte ik ook tijdens mijn stage. Iedereen is erg collegiaal en je kunt overal naar binnen lopen, zelfs als stagiair.”

Kansen Pentair

“Ik studeerde Office Management, maar wilde tijdens mijn stage graag meer leren over Communicatie en HR. Tijdens mijn opleiding heb ik maar één vak over HR gehad, dat vond ik erg interessant. Mijn afstudeerstage was eigenlijk een Communicatie stage, maar in overleg met Pentair mocht ik een deel van mijn stage meelopen met HR. Ook mijn stageopdracht is aangepast aan mijn interesses. Dat doet niet elk bedrijf! Het was af en toe pittig, maar het was een leuke ervaring en ik heb veel geleerd over HR.”

Smarthub Talentprogramma

“Naast mijn afstudeerstage mocht ik ook meedoen aan het Talentenprogramma van Smarthub. Smarthub is een organisatie die wil laten zien dat de Achterhoek kansen biedt voor jong talent. Pentair is aangesloten bij deze organisatie en zij hebben mij gevraagd of ik hieraan mee wilde doen. Het was echt superleuk! Ik heb meer inzicht gekregen over hoe ik ben en wat mijn talenten zijn. Daarnaast heb ik virtuele bijeenkomsten bijgewoond van verschillende bedrijven en sprekers. Dit deed ik samen met allemaal andere stagiairs uit de Achterhoek. Dit maakte het een gezellige en een leerzame ervaring.”

Afstudeeropdracht
Ik heb onderzoek gedaan naar  het introductietraject bij Pentair in Winterswijk. In mijn onderzoek heb ik gekeken of het huidige introductietraject aansluit bij de wensen en behoeften van nieuwe werknemers. Het was erg interessant om het introductietraject te bekijken. Het heeft veel invloed op hoe een medewerker zich voelt in een bedrijf. Ik mocht na mijn afstudeerperiode langer blijven om de aanbevelingen uit mijn onderzoek uit te werken. Ik heb tools ontwikkeld voor leidinggevenden om het introductietraject verder te verbeteren.”

Zelfstandigheid en controle
“Tijdens mijn stageperiode was er een goede mix tussen zelfstandigheid en controle. Daarnaast hadden mijn begeleiders veel kennis over hun eigen vakgebied. Daar heb ik veel van geleerd. Naast de ingeplande vergadermomenten maakten ze tussendoor ook veel tijd voor mij vrij. Dit zorgde voor een goede en efficiënte samenwerking.”

Back To Top
Send this to a friend