Ga naar hoofdinhoud

Laura van den Barg
STAGIAIRE TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE

Wij hebben veel waardevolle tips en feedback gekregen

 

“Voor het tweede jaar van mijn opleiding Technische Bedrijfskunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen moest ik een groepsstage lopen. Samen met Tijn en Idde heb ik afgelopen periode een onderzoek uitgevoerd in het kader van Operations Management voor de afdeling Gieterij. Wij waren drie dagen in de week bezig voor Pentair en de andere dagen moesten wij naar school.”

Waarom doen mensen wat ze doen?

“Wij hebben vanuit de opleiding technische bedrijfskunde een onderzoek uitgevoerd voor de afdeling Gieterij op het gebied van MDI. Dit betekent Management for Daily Improvement en gaat over zelfreflectie onder de medewerkers. Wij hebben gekeken naar hoe medewerkers omgaan met registraties van afwijkingen. Dus als er iets niet goed was; hoe schrijft iemand dat op, hoe gaat iemand daarmee om, et cetera. Wij hebben verklaringen gegeven waarom afwijkingen op een bepaalde manier worden geregistreerd en hebben hierover adviezen gegeven. De opdracht was heel interessant, maar wij konden vanwege Corona helaas niet alles in de praktijk uitvoeren. Desondanks vond ik het heel leuk om bezig te zijn voor de afdeling Gieterij, omdat het iets heel unieks is wat niet veel bedrijven hebben.”

Groep v/s individueel

“In het verleden had ik alleen nog maar individuele stages gelopen, maar nu had ik voor het eerst een groepsstage. In het begin was het even wennen, omdat ik vaak best zelfstandig te werk ga. Toch vind ik samenwerken altijd wel leuk, dus ik kijk er heel positief op terug. Als je in een groep stageloopt krijg je namelijk toch een wat grotere opdracht dan normaal. Daarnaast heeft het in ons voordeel gewerkt dat Idde al vaker bij Pentair was geweest voor projecten die hij op het MBO moest uitvoeren. Hij wist hierdoor al het een en ander over het bedrijf en de werkzaamheden en kon ons hier dus mooi over bijpraten!”

Streven naar het beste resultaat

“Ik vind de begeleiding die wij hier hebben gekregen heel fijn. Ondanks dat wij niet vaak op kantoor waren vanwege Corona, werd er heel uitgebreid op onze vragen ingegaan zodat wij goed verder konden werken. Wanneer wij wel op kantoor waren, werd er altijd de tijd genomen om alles door te spreken. Wij hebben veel waardevolle tips en feedback gekregen, wat ons onderzoek kwalitatief beter heeft gemaakt. Binnen Pentair werkt een gezellige club mensen waar je makkelijk een praatje mee maakt. Ik zou het stagelopen hier dan ook zeker aanbevelen. De sfeer in combinatie met het feit dat je het hele productieproces van A tot Z meemaakt, is heel interessant.”

Back To Top