skip to Main Content

DANIEL KLEIN NIBBELINK
STAGIAIR TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE

“Ik voelde me eigenlijk meer medewerker dan stagiair.”

 

Stagiair technische bedrijfskunde - Daniël Klein Nibbelink

“In het tweede jaar van mijn opleiding Technische Bedrijfskunde aan het Saxion in Enschede heb ik stage gelopen op de afdeling Productmanagement bij Pentair in Winterswijk. Omdat ik graag stage wilde lopen in mijn eigen woonplaats, heb ik eerst in mijn omgeving rondgevraagd wat leuke, technische bedrijven zijn. Daarbij kwam Pentair naar voren. Ik heb een mail gestuurd en kon direct de volgende dag komen voor een intakegesprek. Op school hebben we verschillende gesprekstechnieken geleerd, maar dat was helemaal niet nodig. Het gesprek verliep heel soepel en informeel. Ik kreeg ook meteen een rondleiding door de fabriek. Dat gaf voor mij de doorslag. Zo’n inhouse productieproces vind je bijna nergens meer, dat is uniek.”

Veel vrijheid

“Als technische bedrijfskunde stagiair zat ik op een kantoor waar meerdere afdelingen bij elkaar zitten. Ik zat naast een aantal projectmanagers, waardoor ik daar ook een beetje mee kon kijken. Zo’n functie lijkt mij ook wel leuk als werk, voor later. De begeleiding was heel soepel. Mijn stagebegeleider zat maar een paar plekken bij mij vandaan en liep elke dag even langs. Ik kreeg veel vrijheid, dus kon ik mijn afspraken al snel zelfstandig maken. In principe heb je continue de mogelijkheid om ergens mee te kijken. Als je zelf initiatief neemt, kun je veel zien en doen. Achteraf gezien had ik daar nog wel wat meer gebruik van moeten maken, door bijvoorbeeld een dagje mee te lopen met een projectmanager, maar ik was behoorlijk gefocust op het uitvoeren van mijn opdracht.”

Smarthub Talentprogramma

“Het meedoen aan het Smarthub Talentprogramma was een van mijn favoriete stageonderdelen. Omdat Pentair aangesloten is bij Smarthub heb ik rond mogen kijken bij zes Achterhoekse bedrijven. Ik heb dat als heel positief ervaren. Het was een meerwaarde bovenop mijn stage. Je ziet dan ook dat bepaalde zaken overal in deze regio spelen. Ik heb 20 weken, vijf dagen in de week meegedraaid. Mijn begeleider was altijd aanspreekbaar en de sfeer was heel open. Ik voelde me al heel snel op mijn plek daar. Tussen de middag gingen we met een vast groepje collega’s een rondje lopen. Dat was heel informeel. Gezellig praten, ook over andere dingen dan het werk. Elke vrijdagmiddag liep ik even de productie in voor een praatje. Ik voelde me eigenlijk meer medewerker dan stagiair. Ik vond het heel raar om na een half jaar de deur achter me dicht te trekken en weg te gaan.”

Back To Top