skip to Main Content

MEREL VISSCHER
STAGIAIRE COMMUNICATIE

Ik ben erachter gekomen dat Communicatie en HR goed samengaan en dat vind ik heel interessant.”

Communicatie stagiaire Merel Visscher

“Toen ik op zoek was naar een afstudeerstage voor de opleiding Communicatie, ben ik via de website van Smarthub Achterhoek bij Pentair terechtgekomen. In plaats van het schrijven van een scriptie, heb ik mij afgelopen periode beziggehouden met een drietal onderzoeken en opdrachten op het gebied van employer branding. Ik ben er heel blij mee dat ik deze vorm van afstuderen heb gekozen en dat Pentair mij hierin de vrijheid gaf.”

Krappe arbeidsmarkt

“In de Achterhoek is er een krappe arbeidsmarkt. Hierdoor is het voor Pentair belangrijk om op te vallen tussen alle bedrijven, zodat je al positief bekend staat bij potentiële kandidaten. Dit positieve werkgeversimago krijg je door goed gebruik te maken van employer branding. Ik heb mij afgelopen periode onder andere beziggehouden met de optimalisatie van de vacatureteksten, de werken-bij website en het opzetten en onderhouden van Instagram. Door veel in gesprek te gaan met de doelgroep jonge technici, kan Pentair de content beter op hun afstemmen. Ik vond het leuk om met dit onderwerp aan de slag te gaan. Niet alleen omdat ik mijn onderzoeken meteen in de praktijk kon toepassen, maar ook omdat het veel raakvlakken had met HR. Ik ben erachter gekomen dat Communicatie en HR goed samengaan en dat vind ik heel interessant.”

Goede begeleiding

“Ik heb tijdens mijn afstuderen goede begeleiding gekregen. In het begin was het soms moeilijk voor mij om het bedrijf te leren kennen, omdat ik vanwege Corona vanuit huis werkte. Hier werd ik door mijn begeleidster echter goed in bijgepraat, waardoor het mij steeds gemakkelijker afging. Ook de andere collega’s binnen het bedrijf stonden er altijd voor open om mij verder te helpen of mee te werken aan mijn onderzoeken. Dit vond ik heel fijn en zegt ook wel iets over de sfeer binnen het bedrijf. Het contact was heel laagdrempelig, iedereen is hier behulpzaam en er is ook zeker ruimte voor plezier.”

Je eigen koers bepalen

“Ik ben heel tevreden over de mate van vrijheid die ik heb gekregen. Ik heb zelf bepaald wat ik precies wilde onderzoeken, de werkzaamheden mocht ik zelfstandig oppakken en ook alle content heb ik zelf gemaakt en online gezet. Hierdoor kreeg ik veel verantwoordelijkheidsgevoel en had ik echt het gevoel dat ik een volwaardige werknemer was. Ik raad het iedereen aan om bij Pentair te komen stagelopen, ook als je net als ik niet veel kennis hebt van techniek. Na een half jaar hier te hebben gelopen, durf ik wel te zeggen dat ik het één en ander weet over waterpompen. Binnen Pentair is er veel mogelijk en je mag echt doen waar jouw interesses liggen.”

Back To Top