Ga naar hoofdinhoud

Achterhoek pomp symbool
voor werken bij innovatief maakbedrijf

In het kader van ‘100 jaar De Stijl’ presenteerde de Winterswijkse vestiging van Pentair in 2017 een speciale Mondriaan pomp. Naar aanleiding van de vele positieve reacties op deze pomp, besloot Pentair om een van haar beurspompen te spuiten in de kleuren van de Achterhoekse vlag. Directeur Gerard Scholten: “Met deze pomp willen wij iedereen laten zien dat er nog steeds mooie, en innovatieve maakbedrijven in de Achterhoek zijn waar je prima kunt werken, stage kunt lopen of afstuderen.”

Het Winterswijkse bedrijf vierde afgelopen jaar haar 116e verjaardag en is al 108 jaar gevestigd aan de Parallelweg. Gerard Scholten: “Van een kleine machinefabriek die seriematige producten maakte, zijn we uitgegroeid tot een wereldspeler in de watersector. Natuurlijk zijn we daar trots op. Maar we zijn ook trots op onze roots. Dat hebben we in 2017 laten zien door één van onze beurspompen in Mondriaan kleuren te spuiten. Tijdens internationale beurzen kregen we daar zulke positieve reacties op, dat we er een vervolg aan wilden geven. Met de Achterhoek pomp willen we benadrukken dat we een echt Achterhoeks maakbedrijf zijn.”

Achterhoek vlag pomp kleuren

Innoveren om te overleven

De pompen die bij Pentair in Winterswijk worden gemaakt zorgen onder meer voor droge voeten in Thailand, schoon drinkwater in China en voor voldoende bluswater op olieplatforms in Vietnam. “Het mooie aan ons product is dat het helemaal in eigen huis wordt ontworpen, geproduceerd en getest. Daarnaast is het een product met toegevoegde waarde omdat water nu eenmaal een belangrijke levensbehoefte is. Voor mensen, maar ook voor bedrijven. Door in te spelen op wensen van klanten en ontwikkelingen in de markt hebben we al vele innovaties op onze naam staan. Zoals de visvriendelijke pomp, de getijdenturbine en zeer recent nog onze verstoppingsvrije rioolwaaier. Innovatie is voor ons heel belangrijk om als maakbedrijf te kunnen overleven”, aldus Gerard Scholten.

Achterhoeks maakbedrijf

Met de Achterhoek pomp wil Pentair laten zien dat de Achterhoek een regio is waar mooie en innovatieve maakbedrijven zitten. Hierover zegt Gerard Scholten: “Veel jongeren verlaten de Achterhoek om in de stad te gaan studeren. Maar ze vergeten vaak dat er in de Achterhoek genoeg interessante bedrijven zijn waar je stage kunt lopen, af kunt studeren of een technisch uitdagende baan kunt vinden. Wij merken dat het steeds lastiger wordt om technisch opgeleide medewerkers te vinden. Daarom hebben wij begin dit jaar de ‘werken bij’ website www.onzepompenmakenwijsamen.nl gelanceerd waar al onze vacatures, stages en afstudeeropdrachten te vinden zijn. Het is belangrijk om zichtbaar te blijven en niet alleen onszelf als bedrijf op de kaart te zetten, maar ook de Achterhoek als bakermat van de maakindustrie onder de aandacht te brengen.”

Back To Top
Send this to a friend