skip to Main Content

STAGE & AFSTUDEREN BIJ PENTAIR

Bij Pentair zijn wij altijd op zoek naar jonge talenten die hun tanden willen zetten in een uitdagende stage- of afstudeeropdracht. Tijdens je stage- of afstudeerperiode maak je onderdeel uit van het team en ga je aan de slag met een opdracht die aansluit bij je opleiding. Hier krijg je alle ruimte om je opdracht naar eigen inzicht uit te voeren en het bedrijf te leren kennen.

DAAROM STAGE LOPEN OF AFSTUDEREN BIJ PENTAIR!

  • Internationale en dynamische werkomgeving
  • Technische en uitdagende projecten
  • Begeleiding door deskundige en gedreven collega’s
  • Informele en gemoedelijke werksfeer
  • Marktconforme stagevergoeding
  • Ligging vlakbij trein- en busstation

COMMERCIEEL-TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE-AFSTUDEERSTAGE HBO

Ben jij een kei in het optimaliseren van bedrijfsprocessen op het gebied van Environment, Health en Safety (EHS) en help jij ons Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) verder te implementeren in onze organisatie?

Opdracht:
In deze opdracht ga jij aan de slag met een vraagstuk op het gebied van Environment, Health en Safety (EHS). Als productiebedrijf krijgen wij dagelijks te maken met veel bedrijfsprocessen, machines en chemicaliën. Na een introductie in het bedrijf, waarbij je de kans krijgt op verschillende afdelingen mee te werken in de fabriek om de mensen en het product te leren kennen, kiezen wij samen een afstudeeropdracht die past bij jouw interesses. Je onderzoekt huidige processen, doet onderzoek in de markt en presenteert conceptoplossingen. Daarna krijg je de kans om een concept in detail uit te werken en ook daadwerkelijk te implementeren op de werkvloer.

Deel stage- en/of afstudeerprojecten

COMMERCIEEL-TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE-AFSTUDEERSTAGE HBO

Help jij ons bij het bewaken van de kwaliteit tijdens onze bedrijfsprocessen?

Opdracht:
In deze opdracht ga jij aan de slag met een vraagstuk op het gebied van Quality. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wil Pentair haar bedrijfsprocessen verbeteren op kwaliteit. Als productiebedrijf krijgen wij dagelijks te maken met veel bedrijfsprocessen, machines en chemicaliën. Na een introductie in het bedrijf, waarbij je de kans krijgt op verschillende afdelingen mee te werken in de fabriek om de mensen en het product te leren kennen, kiezen wij samen een afstudeeropdracht die past bij jouw interesses. Je onderzoekt huidige processen, doet onderzoek in de markt en presenteert conceptoplossingen. Daarna krijg je de kans om een concept in detail uit te werken en ook daadwerkelijk te implementeren op de werkvloer.

Deel stage- en/of afstudeerprojecten

TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE-MEEWERKSTAGE HBO

Ben jij een kei in het optimaliseren van bedrijfsprocessen en wil jij ons helpen om Lean goed te implementeren in onze organisatie?

Opdracht:
In deze meewerkstage ga je aan de slag met een vraagstuk op het gebied van Lean. Dat kan op één van de volgende onderwerpen zijn: 5S, Making Material Flow (MMF), Manage Daily Improvement (MDI), Visual Management, Creating Continuous Flow (CCF) en Kanban.

Deel stage- en/of afstudeerprojecten

WERKTUIGBOUWKUNDE-MEEWERKSTAGE MBO

Heeft SolidWorks geen geheimen voor jou? Hou jij van technische uitdagingen en wil jij meewerken aan dé pompoplossingen van de toekomst?

Opdracht:
Op de afdeling Engineering worden pompen/pompsets ontworpen voor allerlei toepassingen. Als 2e of 3e jaars student ga je aan de slag met uitdagende technische opdrachten, waarbij de focus ligt op tekenwerkzaamheden. De opdrachten variëren van het vertalen van 2D naar 3D tekeningen tot het maken van animaties en assemblies in SolidWorks. Daarnaast ondersteun je verschillende werkzaamheden zoals het verbeteren van de toolbox in SolidWorks en het aanvullen van dossiers.

Deel stage- en/of afstudeerprojecten

COMMERCIËLE ECONOMIE-MEEWERKSTAGE MBO

Ben jij nauwkeurig, ondernemend en commercieel ingesteld en heb jij affiniteit met techniek?

Opdracht:
Voor de afdeling Service & Spare parts ga je aan de slag met het up-to-date te maken van de Spare List Generator. Deze speciale Exceltool is ontwikkeld om snel een lijst met benodigde spare parts te kunnen maken. Als een (potentiële) klant een offerte voor een pompset opvraagt, willen ze daar vaak een lijst bij met alle benodigde spare parts voor de komende 2 of 5 jaar. Tijdens de meewerkstage ga je aan de slag met het opvragen van offertes bij leveranciers en deze te verwerken in de generator. Naast het meewerken op de afdeling, ga jij je bezighouden met het uitvoeren van een hoofdopdracht omtrent de SPIL Generator.

Deel stage- en/of afstudeerprojecten

HBO WERKTUIGBOUWKUNDE – AFSTUDEERSTAGE

Wil jij je tanden zetten in een complexe opdracht om onze  pompen verder te standaardiseren en door te ontwikkelen?

Opdracht:
In deze opdracht ga je aan de slag met het standardiseren en parametrisch ontwerpen van de Concrete Volute Pump. Al onze pompranges zijn modulair opgebouwd waarbij er een groot aantal ‘standaard opties’ mogelijk is. Op deze wijze kunnen wij bijna voor alle denkbare klantwensen een optimaal pompconcept aanbieden. Ten behoeve van overstromingsbeheer (floodcontrol) hebben wij een aantal pompconcepten die momenteel nog op ad-hoc basis geengineerd en aangeboden worden. In een vorig stageproject zijn de diverse pompconcepten, modules en opties gespecificeerd. Nu willen wij deze range standardiseren, een tweede range opzetten voor hogere opvoerhoogtes en onderzoeken hoe het CVP concept met minimale aanpassingen te combineren valt met ons visvriendelijke waaierontwerp.

Deel stage- en/of afstudeerprojecten

COMMUNICATIE – AFSTUDEER/MEEWERKSTAGE  HBO

Deze stagevacature is na de zomervakantie weer beschikbaar.

Ben jij thuis in de wereld van multimedia en wil jij ons helpen bij het ontwikkelen van een digitaal marketinginstrument?

Opdracht:
Tijdens deze meewerkstage houd jij je bezig met het ontwikkelen van een digitaal marketinginstrument (mulitmediaal: animatie, video, 3D, PowerPoint) waarmee wij klanten en relaties kunnen informeren over diverse oplossingen die wij te bieden hebben voor overstromingsbeheer (floodcontrol). Je denkt na over de manier waarop wij de verschillende pompoplossingen met mogelijke opties kunnen weergeven, de voor- en nadelen hiervan kunnen verduidelijken en hoe wij dit instrument kunnen inzetten richting Area Sales Managers, consultants, main contractors en eindgebruikers, maar ook op internationionale beurzen. De meewerkstage kan ook een afstudeerstage zijn. Een passende opdracht kan in overleg worden opgesteld.

Deel stage- en/of afstudeerprojecten

COMMUNICATIE – MEEWERKSTAGE/AFSTUDEEROPDRACHT

Deze stagevacature is na de zomervakantie weer beschikbaar.

Ben jij een kei in online marketing en kun jij ons helpen om onze social media kanalen en websites te optimaliseren?

Opdracht:
Om online beter vindbaar en zichtbaar te zijn, zijn wij op zoek naar een HBO student die ons wil helpen met het creëren van content (tekst, foto, video) voor diverse online media, het opstellen van een contentkalender, het optimaliseren (SEO) van onze websites en het opzetten van een externe, digitale nieuwsbrief. De meewerkstage kan ook een afstudeerstage zijn. Een passende opdracht kan in overleg worden opgesteld.

Deel stage- en/of afstudeerprojecten

DANIEL KLEIN NIBBELINK
OVER ZIJN STAGE

Ik kreeg tijdens mijn stage veel vrijheid, dus kon mijn afspraken al snel zelfstandig maken. Als je zelf initiatief neemt, kun je veel zien en doen.

VRAGEN? NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP!

Wil je meer weten over stage lopen of afstuderen bij Pentair in Winterswijk of één van onze servicevestigingen in Beverwijk, Tynaarlo en Zevenbergen? Neem contact op of kom een keer langs. Het is altijd mogelijk om een kijkje achter de schermen van ons bedrijf te komen nemen. Dan kun je met eigen ogen zien hoe wij onze pompen maken!

Pentair HR
Back To Top
Send this to a friend