Skip to content

cdn_helper

WERKEN BIJ PENTAIR
SPECIALIST IN DE WATERWERELD

OVER ONS

Pentair in Winterswijk is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en onderhouden van zowel standaard als maatwerkpompen en pompsystemen. In 1904 zijn wij gestart als machinefabriek voor de textielindustrie, maar inmiddels zijn wij specialist in de waterwereld en daardoor gaan onze pompen de hele wereld over. Onze pompen maken wij samen!

ZO MAKEN WIJ ONZE POMPEN

Pentair ontwikkeling

Wij hebben een eigen R&D afdeling en een Engineering afdeling. Samen ontwerpen zij waaiers en pompen voor klanten met een specifieke vraag. Onze afdeling R&D ontwerpt waaiers op basis van stromingsprofielen. Vervolgens ontwerpt de afdeling Engineering de bijbehorende pomp.

Pentair gieten

In onze moderne gieterij worden de verschillende onderdelen voor onze pompen gegoten. Het materiaal waarin we gieten, is afhankelijk van de toepassing waarvoor de pompen gebruikt worden. Na het gieten ondergaat het ruwe gietstuk diverse bewerkingen voordat het naar de afdeling Verspaning gaat.

Pentair montage

Op de afdeling Montage worden alle pompen voorzien van een as, waaier, afdichtingen en lagers. De afdeling Montage Setbouw bouwt complete sets. Een set bestaat uit de pomp, de elektrische schakelkast en de elektro- of dieselmotor. Voor sommige projecten wordt de pomp ingebouwd in een container.

Pentair proefstand

Op de afdeling Proefstand worden afgemonteerde pompen en pompsets op diverse punten getest. Daarbij wordt gekeken of de pomp voldoet aan de eisen van de klant. Bij 75% van dit soort testen is de klant of een inspecteur namens de klant aanwezig.

Pentair service

Onze afdeling Service repareert pompen op klantlocatie of in een van onze werkplaatsen in Beverwijk, Tynaarlo en Zevenbergen. Wij bieden 24/7 service aan pompen van alle merken en fabricaten.

ACHT REDENEN OM TE WERKEN BIJ PENTAIR

1. Gezond bedrijf

Wij behoren al vele jaren behoren tot de top van de waterwereld. In 2019 vierden wij ons 115 jarig bestaan. Door continue te blijven innoveren, groeien wij nog steeds!

2. Goede opleidingsmogelijkheden

Persoonlijke ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. Daarom bieden wij je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Denk daarbij aan het volgen van trainingen of opleidingen of bijvoorbeeld een coachingstraject.

3. Deskundige en ervaren collega’s

Onze ervaren en deskundige collega’s vinden het leuk om nieuwe medewerkers of stagiairs wegwijs te maken in onze organisatie.

4. Informele werksfeer

Wij zijn trots op onze Achterhoekse roots, de bijbehorende nuchtere werkwijze en de gemoedelijke sfeer. Het opendeurenbeleid zorgt niet alleen voor een informeel en levendig, maar vooral gezellig kantoor.

5. Uitdagend werk in de waterwereld

Wat ons uniek maakt? Wij ontwikkelen en produceren onze pompen helemaal in eigen huis. Daarnaast is geen pomp hetzelfde, want bijna al onze projecten zijn maatwerk.

6. Variabele werktijden

Wij hebben variabele werktijden, zodat jij je werk flexibel in kunt delen. Maar ook thuis werken is in overleg mogelijk. Zo blijven werk en privé in balans.

7. Internationale werkomgeving

Onze klanten zitten overal, dus onze producten gaan de hele wereld over. Daarnaast maken wij onderdeel uit van een groot Amerikaans bedrijf. Dus wereldwijd heb je 10.000 collega’s!

8. Leuke activiteiten buiten werk

Wij hebben een actieve personeelsvereniging die met regelmaat leuke activiteiten organiseert. Op deze manier leer je je collega’s ook buiten werktijd beter kennen.

Samen onze pompen maken?

MAAK KENNIS MET JE COLLEGA'S

Back To Top