skip to Main Content

WIJ LEVEREN SLIMME, DUURZAME WATEROPLOSSINGEN

Pentair in Winterswijk is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en onderhouden van zowel standaard als maatwerkpompen en pompsystemen. In 1904 zijn wij gestart als machinefabriek voor de textielindustrie, maar inmiddels zijn wij specialist in de waterwereld en gaan onze pompen de hele wereld over. Samen maken wij onze pompen!

ZO MAKEN WIJ ONZE POMPEN

Pentair ontwikkeling

ONZE POMPEN ONTWERPEN WIJ SAMEN

Wij beschikken over een eigen R&D afdeling en een Engineering afdeling. Samen ontwerpen zij waaiers en pompen voor klanten met een specifieke vraag. Onze afdeling R&D ontwerpt waaiers op basis van stromingsprofielen. De afdeling Engineering ontwerpt daar vervolgens een passende pomp bij.

Pentair gieten

ONZE POMPEN GIETEN WIJ SAMEN

In onze moderne gieterij worden de verschillende onderdelen voor onze pompen gegoten. Het materiaal waarin gegoten wordt, hangt af van de toepassing waarvoor de pompen gebruikt worden. Na het gieten ondergaat het ruwe gietstuk diverse bewerkingen voordat het naar de afdeling Verspaning gaat.

Pentair montage

ONZE POMPEN MONTEREN WIJ SAMEN

Op de afdeling Montage worden alle pompen voorzien van een as, waaier, afdichtingen en lagers. Op de afdeling Montage Setbouw worden complete sets samengebouwd, bestaande uit de pomp, de elektrische schakelkast en de elektro- of dieselmotor. Voor sommige projecten wordt de pomp ingebouwd in een container.

Pentair proefstand

ONZE POMPEN TESTEN WIJ SAMEN

Op de afdeling Proefstand worden afgemonteerde pompen en pompsets op diverse punten getest. Daarbij wordt gekeken of de pomp voldoet aan de eisen van de klant. Bij 75% van dit soort testen is de klant of een inspecteur namens de klant aanwezig.

Pentair service

ONZE POMPEN ONDERHOUDEN WIJ SAMEN

Onze afdeling Service repareert pompen op klantlocatie of in een van onze werkplaatsen in Beverwijk, Tynaarlo en Zevenbergen. Wij bieden zowel 24-uurs service als contractonderhoud aan pompen van alle merken en fabricaten.

ACHT REDENEN OM TE WERKEN BIJ PENTAIR

1. Gezond bedrijf
Al vele jaren behoren wij tot de top van de waterwereld. In 2019 vierden wij ons 115 jarig bestaan. Door continue te blijven innoveren, groeien wij nog steeds!

2. Goede opleidingsmogelijkheden
Persoonlijke ontwikkeling vinden wij erg belangrijk. Daarom bieden wij je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen door het volgen van trainingen, opleidingen of een coachingstraject.

3. Deskundige en ervaren collega’s
Wij hebben veel ervaren en deskundige medewerkers die het leuk vinden om nieuwe medewerkers wegwijs te maken in onze organisatie of stagiairs te begeleiden.

4. Informele werksfeer
Wij zijn trots op onze Achterhoekse roots en de bijbehorende nuchtere werkwijze en gemoedelijke sfeer. Het opendeurenbeleid zorgt voor een informeel, levendig en gezellig kantoor.

5. Uitdagend werk in de waterwereld
Wat ons uniek maakt, is het feit dat wij onze producten niet alleen ontwikkelen, maar ook in eigen huis produceren. Daarnaast is geen pomp hetzelfde, veel van onze projecten zijn maatwerk.

6. Variabele werktijden
Wij hanteren variabele werktijden, waardoor jij je werk flexibel in kunt delen. Ook thuis werken is in overleg mogelijk. Zo blijven werk en privé in balans.

7. Internationale werkomgeving
Onze producten gaan de hele wereld over, dus onze klanten zitten overal. Daarnaast zijn we onderdeel van een Amerikaans bedrijf en heb je wereldwijd 10.000 collega’s.

8. Leuke activiteiten buiten werk
Wij hebben een actieve personeelsvereniging die met regelmaat leuke activiteiten organiseert, zodat je collega’s ook buiten het werk om beter kunt leren kennen.

Samen onze pompen maken?

Back To Top