Skip to content

cdn_helper

ONZE POMPEN TESTEN WIJ SAMEN

Nadat de pomp of de pomp set op de afdeling Montage is gemonteerd, gaan ze naar de afdeling Proefstand. Op de afdeling proefstand wordt elke pomp, pomp set en pompkamer grondig geïnspecteerd. Daarna testen we ze uitgebreid met hulp van de modernste testinstallaties. Dit doen we om te controleren of de pompen voldoen aan de eisen van de klant. Maar de test gegevens bevatten ook waardevolle informatie voor de afdelingen R&D en Engineering en de afdeling Montage. Informatie die wordt gebruikt om onze producten constant te verbeteren.

METEN IS WETEN

Op de afdeling proefstand testen we of de pomp de juiste hoeveelheid water (capaciteit) en de juiste druk kan leveren bij een zo gering mogelijk benodigd vermogen (rendement). Daarnaast worden ook de lager temperaturen, de lager trillingen en de geluidsproductie gemeten en vastgelegd. Bij dit soort testen is vaak een klant of inspecteur aanwezig.

Capaciteit TESTEN

Omdat sommige pompen enorme hoeveelheden water moeten kunnen verplaatsen, zit er onder de Proefstand een waterbassin. Dit bassin is 3 meter diep, met een aantal putten van 10 meter diep. De inhoud van het bassin is bijna 1 miljoen liter. Dat zijn meer dan 8.000 badkuipen! Deze hoeveelheid water is nodig omdat wij pompen testen van klein (2000 liter per uur) tot groot (20.000.000 liter per uur) en een gewicht dat varieert van 15 kilo tot en met 15.000 kilo.

Als de pompen de testen goed doorlopen, worden ze op de afdeling Expeditie klaar gemaakt voor transport naar de eindklant. De pompen worden op locatie geïnstalleerd, in bedrijf gesteld en onderhouden door onze afdeling Service.

Samen onze pompen maken?

Back To Top