skip to Main Content

ONZE POMPEN ONTWERPEN WIJ SAMEN

Bij Pentair hebben wij een eigen R&D afdeling en een Engineering afdeling. Samen ontwerpen zij waaiers en pompen voor klanten met een specifieke vraag. Onze afdeling R&D ontwerpt waaiers op basis van stromingsprofielen. De software hiervoor hebben zij zelf ontwikkeld. Binnen Pentair Inc. wordt onze afdeling R&D gezien als ‘Center of Competence’. Dat betekent dat onze afdeling niet alleen ontwerpt voor ons, maar ook voor andere Pentair merken.

Pentair ontwikkeling

POMPEN 3D ONTWERPEN

Als de afdeling R&D een waaier heeft ontworpen, ontwerpt de afdeling Engineering de bijbehorende pomp erbij. De afdeling Engineering tekent de pompen en pompsets in SolidWorks. Door de tekeningen in 3D uit te werken krijgen klanten in de ontwerpfase al een goed beeld van het product en kunnen specifieke wensen in detail worden besproken voordat de pomp in productie wordt genomen.

Pentair R&D

INNOVATIEVE PRODUCTEN

Met een eigen R&D en engineering afdeling hebben wij in de afgelopen jaren vele innovatieve waaiers en pompen ontwikkeld. Zoals de omkeerbare anti-heeling pomp, de visvriendelijke pomp, de visvriendelijke turbine, de bi-directionele getijden turbine en de verstoppingsvrije rioolwaaier. Daarmee laten wij zien dat we inspelen op trends en ontwikkelingen in de markt. Door te blijven vernieuwen leveren wij een belangrijke bijdrage aan een duurzame wereld!

LUKE VRIELINK,
ENGINEER R&D
OVER DEZE FUNCTIE

“Wat mij vanaf het begin al aansprak is
dat we het hele product in eigen huis maken.”

Pentair gieten

Als de waaiers en pompen zijn ontworpen gaan deze naar de gieterij. Daar worden de waaiers en pomphuizen gegoten.

Back To Top