skip to Main Content

ONZE POMPEN MONTEREN WIJ SAMEN

Op de afdeling Montage worden verschillende onderdelen samengesteld tot een werkzame pomp. De onderdelen daarvoor komen van de afdeling Verspaning of uit het magazijn.

Pentair spuiter

MONTAGE

Alle pompen, groot en klein, worden op deze afdeling in elkaar gezet. Als de pomp in elkaar is gezet, wordt getest of de pomp waterdicht is. Dit noemen we afpersen. Na het testen gaat de pomp naar de spuiterij. Pentair heeft twee spuitcabines, een grote en een kleine. De pomp kan in elke kleur worden gespoten. De klant kan zelf een kleur aangeven, maar brandbluspompen zijn altijd rood.

Pentair montage

VERSCHILLENDE PRODUCTIELIJNEN

De brandbluspompen gaan naar de afdeling Montage Setbouw. Binnen die afdeling zijn twee productielijnen. Er is een productielijn voor maatwerk brandblus pompen en complete pompkamers voor de industrie, de offshore-markt en de scheepvaart. Maar we hebben ook een productielijn voor standaard pomp sets voor sprinklerinstallaties. Alle pomp sets en pompkamers worden gemaakt volgens internationale richtlijnen.

Pentair montage

COMPLETE POMP SETS

We produceren dus niet alleen enkele pompen, maar ook complete pomp sets. Een pomp set bestaat uit een pomp, een elektrische schakelkast en een elektro- of dieselmoter. Voor sommige projecten worden deze pompsets ingebouwd in een container, waardoor het als complete pompkamer kan worden geleverd. De pompkamer hoeft dan alleen nog maar te worden aangesloten zodat het getest kan worden.

PASCAL KREUNEN
TEAMLEIDER MONTAGE
OVER DEZE FUNCTIE

“Geen dag is hetzelfde, omdat geen pomp hetzelfde is.”

SIEM ANDRINGA
MONTEUR SETBOUW
OVER DEZE FUNCTIE

“Je mag en kan hier je eigen mening geven.”

Pentair proefstand

Nadat de pompen, pomp sets, pompkamers en containers gemonteerd zijn gaan ze naar de Proefstand om getest te worden.

Back To Top