skip to Main Content

ONZE POMPEN MONTEREN WIJ SAMEN

Op de afdeling Montage worden verschillende onderdelen samengesteld tot een werkzame pomp. De onderdelen komen van de afdeling Verspaning of uit het magazijn.

MONTEREN

Alle pompen, groot en klein, worden op deze afdeling in elkaar gezet. Als de pomp in elkaar is gezet, testen we of de pomp waterdicht is. Dit noemen we afpersen. Na het testen gaat de pomp naar de spuiterij. Pentair heeft twee spuitcabines, een grote en een kleine. De pomp kan in elke kleur worden gespoten. De klant kan zelf een kleur aangeven, maar brandbluspompen zijn altijd rood.

VERSCHILLENDE PRODUCTIELIJNEN

De brandbluspompen gaan voor het monteren naar de afdeling Montage Setbouw. Binnen die afdeling zijn twee productielijnen. Er is een productielijn voor maatwerk brandblus pompen en complete pompkamers voor de industrie, de offshore-markt en de scheepvaart. Maar we hebben ook een productielijn voor standaard pomp sets voor sprinklerinstallaties. Alle pomp sets en pompkamers maken we volgens internationale richtlijnen.

COMPLETE POMP SETS

We produceren dus niet alleen enkele pompen, maar ook complete pomp sets. Een pomp set bestaat uit een pomp, een elektrische schakelkast en een elektro- of dieselmoter. Voor sommige projecten worden deze pompsets ingebouwd in een container, waardoor het als complete pompkamer kan worden geleverd. We hoeven de pompkamer dan alleen nog maar aan te sluiten.

Nadat de pompen, pomp sets, pompkamers en containers gemonteerd zijn gaan ze naar de Proefstand om getest te worden.

SIEM ANDRINGA
MONTEUR SETBOUW

“Je mag en kan hier je eigen mening geven.”

Siem Andringa monteur setbouw Pentair

“De passie voor techniek is voor mij de reden geweest dat ik twee jaar geleden als 18-jarige ben gestart bij Pentair. Op het Graafschap College in Doetinchem heb ik een 2-jarige BBL-opleiding gevolgd via Werk en Vakmanschap. Ik werkte 4 ½ dag per week en ging één middag in de week naar school. Na ruim een jaar bij Pentair te hebben gewerkt heb ik de overstap gemaakt naar een mechanisatiebedrijf, omdat deze bedrijfstak mij erg aansprak en ze mij hadden gevraagd om daar te komen werken. Na een half jaar stopte het bedrijf met de tak waarvoor ik werkzaam was. Inmiddels heb ik mijn diploma op zak, ben ik weer terug bij Pentair als monteur setbouw en heb ik nu een contract voor onbepaalde tijd.”

Productie in eigen huis
“Mijn werk als monteur setbouw bestaat uit het elektrisch en mechanisch monteren van de brandblussets. Tevens testen we deze voordat ze naar de Proefstand gaan. Wat ik vooral leuk vind, is de afwisseling in het werk. Maar ook het werken aan een mooi product waarvan het hele productieproces hier in eigen huis plaatsvindt. Ook zijn er mogelijkheden om een opleiding te volgen, maar dat is voor later. Ik ben net terug en wil eerst lekker aan de slag met mijn huidige werk.”

Open cultuur
“Wat vooral luxe is, zijn de variabele werktijden. We kunnen ’s morgens beginnen tussen 7.00 en 9.00 uur en als je vroeg begint ben je ’s middags ook vroeg thuis. Zelf ben ik een ‘vroege vogel’ dus begin ik ook altijd vroeg, zodat ik ’s middags thuis nog wat kan doen. Er is ook tijd voor gezelligheid, zoals de vakantie- en kerstborrel. Je spreekt dan ook vooral collega’s van andere afdelingen. Ik ben blij dat ik weer terug ben, want ik miste vooral de samenwerking met mijn collega’s. Er heerst hier een prettige werksfeer en een open cultuur. Je mag en kan hier je eigen mening geven.”

PASCAL KREUNEN
TEAMLEIDER MONTAGE

“Geen dag is hetzelfde, omdat geen pomp hetzelfde is.”

Pascal Kreunen teamleider montage Pentair

“In 1995 liep ik hier stage vanuit de MTS, gevolgd door vakantiewerk. Na afronding van de MTS heb ik hier in 1996 in eerste instantie via een uitzendbureau gewerkt. Helaas was er na twee weken geen werk meer voor mij. Maar een paar weken later werd ik gebeld of ik alsnog beschikbaar was en sinds januari 1997 ben ik hier in dienst. Ik ben gestart als monteur en ben nu zo’n tien jaar teamleider montage op de afdeling Pompmontage. De afwisseling in het werk is het leukste. Geen dag is hetzelfde, omdat geen pomp hetzelfde is. Het is geen lopende band werk!”

Goede sfeer
“Elke dag begin ik met het verzamelen van de onderdelen om de monteurs in mijn team aan het werk te kunnen zetten. Maar ik werk ook zelf mee aan het monteren van de pompen. Daarnaast ben ik als teamleider montage verantwoordelijk voor het opvolgen van de planning. De sfeer in ons team is goed. We werken goed met elkaar samen. Binnen het hele bedrijf merk je dat het familiegevoel uit de tijd dat we nog zelfstandig waren, nog steeds aanwezig is. In de toekomst zou ik nog wel eens wat anders willen binnen het bedrijf. Die mogelijkheden zijn er ook, maar op dit moment heb ik het nog erg naar mijn zin in mijn huidige functie.”

Flexibele werktijden
“We worden intern goed op de hoogte gesteld van wat er speelt binnen het bedrijf. Via de interne nieuwsbrief horen we bijvoorbeeld welke projecten er lopen. Het is mooi om te zien waar de pomp die je gemonteerd hebt uiteindelijk terecht komt. Daarnaast organiseert de personeelsvereniging veel leuke activiteiten voor de medewerkers. Het is altijd gezellig om elkaar buiten het werk om te zien. Ook de flexibele werktijden zijn perfect. In combinatie met de ruime hoeveelheid vrije dagen, ben je heel vrij in de indeling van je tijd. Kortom, wij maken een mooi product, de werkzaamheden zijn afwisselend en de sfeer is goed!”

Samen onze pompen maken?

Back To Top
Send this to a friend