Skip to content

cdn_helper

ONZE POMPEN MONTEREN WIJ SAMEN

Wanneer alle onderdelen gereed komen ze samen op de afdeling montage. Daar monteren wij de verschillende onderdelen samengesteld tot een werkzame pomp. De onderdelen komen van de afdeling Verspaning of uit het magazijn.

MONTEREN

Alle pompen, groot en klein, worden op deze afdeling in elkaar gezet. Als de pomp in elkaar is gezet, testen we of de pomp waterdicht is. Dit noemen we afpersen. Na het testen gaat de pomp naar de spuiterij. Pentair heeft twee spuitcabines, een grote en een kleine. De pomp kan in elke kleur worden gespoten. De klant kan zelf een kleur aangeven, maar brandbluspompen zijn altijd rood.

VERSCHILLENDE PRODUCTIELIJNEN

De brandbluspompen gaan voor het monteren naar de afdeling Montage Setbouw. Binnen die afdeling zijn twee productielijnen. Er is een productielijn voor maatwerk brandblus pompen en complete pompkamers voor de industrie, de offshore-markt en de scheepvaart. Maar we hebben ook een productielijn voor standaard pomp sets voor sprinklerinstallaties. Alle pomp sets en pompkamers maken we volgens internationale richtlijnen.

MONTEREN COMPLETE POMPSETS

We produceren dus niet alleen enkele pompen, maar ook complete pomp sets. Een pomp set bestaat uit een pomp, een elektrische schakelkast en een elektro- of dieselmotor. Voor sommige projecten worden deze pompsets ingebouwd in een container, waardoor het als complete pompkamer kan worden geleverd. We hoeven de pompkamer dan alleen nog maar aan te sluiten.

Nadat de pompen, pomp sets, pompkamers en containers gemonteerd zijn gaan ze naar de Proefstand om getest te worden.

Ben je benieuwd naar de rest van het proces? Lees dan snel verder!

ONZE POMPEN TESTEN WIJ SAMEN

PASCAL KREUNEN
TEAMLEIDER MONTAGE

“De afwisseling in het monteren is het leukste. Geen dag is hetzelfde, omdat geen pomp hetzelfde is. Het is geen lopende band werk!”

Pascal Kreunen teamleider montage Pentair

Samen onze pompen maken?

Back To Top