Skip to content

Donatie 850 euro voor Dream4Kids

Afgelopen week overhandigde Gerard Scholten een cheque ter waarde van € 850 aan de Stichting Dream4Kids. De donatie is tijdens de jaarlijkse kerstmarkt bijeengebracht door schenkingen van medewerkers en oud-medewerkers van Pentair.

Namens de Stichting Dream4Kids namen Lieke Bruntink en Derry te Lintum de cheque in ontvangst. Lieke Bruntink vertelt: “Dream4Kids is een landelijke organisatie die droomdagen organiseert voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een traumatische ervaring. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een kind dat te maken heeft gehad met uithuisplaatsing, verlies van een broetje of zusje of een ernstig ongeluk. Zo’n drie jaar geleden zij wij met vier dames uit deze regio ons eigen team gestart. Het doel hiervan is het organiseren van droomdagen voor kinderen uit de gemeentes Aalten, Oost Gelre en Winterswijk.

dream4kids cheque

In het afgelopen jaar hebben wij 5 droomdagen georganiseerd. We proberen deze dagen zo voordelig mogelijk te organiseren. Vaak zijn dromen van kinderen ook heel eenvoudig. Van een clinic free runnen met de Nederlands Kampioen Free runnen tot een dag met de loonwerker mee op de tractor. We sluiten zo’n dag altijd af door uit eten te gaan. Twee weken na de droomdag gaan we langs om het af te sluiten. Daarbij overhandigen we een fotoboek met foto’s van de droomdag. Het is heel leuk om terug te horen dat kinderen er soms een jaar later nog over praten.”

Geloven in dromen

Een droomdag is onderdeel van een professioneel behandelplan van het kind. Derry te Lintum: “Kinderen kunnen bij ons aangemeld worden via zorgprofessionals zoals een kinderpsychiater of een intern begeleider van school waar het kind onder behandeling is. Een droomdag maakt altijd onderdeel uit van het behandelplan van het kind. We doen dit dus alleen als de situatie stabiel is en het kind weer naar de toekomst durft te kijken. Zo’n dag draagt bij aan het zelfvertrouwen van het kind en aan hun vertrouwen in de wereld. Bovendien geeft een droomdag moed en positieve energie om weer in dromen te geloven. En laat het zien dat de toekomst ook iets moois te bieden heeft. Dream4Kids wil kinderen weer laten geloven in de toekomst. Om aandacht te vragen voor ons doel organiseren wij voetbal clinics met Martijn Meerdink. Met deze clinics gaan wij langs bij scholen en zorginstellingen in de regio. Op deze manier hopen wij dat er meer kinderen aangemeld worden voor een droomdag. Met deze schenking kunnen we weer een aantal mooie droomdagen organiseren.”

Donatie tovert lach op gezicht

Sinds een aantal jaren kunnen (oud)medewerkers van Pentair tijdens de kerstmarkt een deel van de waarde van hun kerstpakket schenken aan een goed doel. Directeur Gerard Scholten: “Als internationaal bedrijf vinden wij het belangrijk om wat terug te doen voor de omgeving waarin wij werken. Vandaar dat wij al een aantal jaren een kerstmarkt organiseren waarbij (oud)medewerkers hun eigen kerstpakket samen kunnen stellen. Dit wordt gerealiseerd door inkopen te doen bij lokale ondernemers. Daarnaast nodigen wij ook altijd een lokaal of regionaal goed doel uit. Dit jaar hebben wij gekozen voor de Stichting Dream4Kids. Het sponsoren van een doel als Dream4Kids sluit aan bij onze doelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij hopen dat we met deze donatie weer een lach op het gezicht krijgen van een aantal kinderen die een moeilijke periode achter de rug hebben.”

Back To Top
Send this to a friend