Skip to content

Pentair huldigt 39 jubilarissen

Afgelopen jaren konden we onze jubilarissen niet de aandacht geven die ze verdienden. Nu we Corona achter ons hebben gelaten, kon dat eindelijk wel! In december zetten we maar liefst 39 jubilarissen in het zonnetje tijdens een feestelijke jubileumlunch! We zijn trots op dit mooie aantal en de inzet die zij hebben getoond voor Pentair.

Jaarlijkse jubileumlunch

Onze jubilarissen worden normaliter jaarlijks in het zonnetje gezet. Zij krijgen dan een feestelijke lunch aangeboden. Door de Coronapandemie kon dit jaarlijkse evenement al twee keer niet plaatsvinden. Hierdoor hadden we eind 2022 een recordaantal van 39 jubilarissen bij Pentair! Allen werden ze in december uitgenodigd voor die langverwachte lunch. Er waren in de afgelopen drie jaar maar liefst 29 medewerkers die hun 12,5-jarig werkjubileum vierden, acht medewerkers die hun 25-jarig werkjubileum vierden en twee die hun 40-jarig werkjubileum vierden.

Nijhuis Speld

Directeur Gerard Scholten: “Gedurende het jaar worden werkjubilea altijd gevierd op de dag zelf, samen met de afdeling waarop de jubilaris werkt. De jubilaris krijgt dan ook – afhankelijk van het aantal dienstjaren – een bronzen, zilveren of gouden Nijhuis-pin opgespeld. Tijdens Corona hebben we daar voor zover dat kon aan vastgehouden. Mensen die thuis werkten, kregen een taart en bloemen thuisbezorgd. Twee collega’s – Karin Drost en Rik Smalbrugge – hadden hun Nijhuis pin nog niet gekregen. Die hebben we tijdens de lunch alsnog uitgeriekt en opgspeld,” vertelt Gerard enthousiast.

Jarenlange traditie: het grote jubileumboek

“Tijdens de Jubileumlunch aan het eind van het jaar mogen de jubilarissen hun naam bijschrijven in het jubileumboek. Dat is een oude traditie uit de tijd dat we nog een familiebedrijf waren, maar waar we nog steeds aan vasthouden,” legt onze directeur uit. Die oude traditie moet gekoesterd en bewaard blijven. “Zeker in deze arbeidsmarkt – waar het vinden van technisch opgeleide medewerkers lastig is – zijn wij enorm trots dat wij zoveel medewerkers hebben die zo lang bij ons blijven werken.”

Back To Top
Send this to a friend