Skip to content

JEANETTE ONNINK
HR-BUSINESSPARTNER

“Ik werk hier nu 32 jaar,
maar zo voelt het niet”.

“Op mijn 18e ben ik begonnen op de financiele administratie. Na een aantal jaren kreeg ik de mogelijkheid om door te groeien. Ik had van te voren nooit gedacht dat ik ooit op de afdeling Humanresourcesmanagement terecht zou komen. Toen ik daar begon was mijn functie nog heel administratief, tegenwoordig is mijn functie als HR Businesspartner veel meer op de mens gericht. Ik kwam binnen als verlegen meisje, maar ben geworden zoals ik nu ben door mijn collega’s. Ik werk hier nu 32 jaar, maar zo voelt het niet.”

Laagdrempelig en mensgericht

In mijn dagelijks werk hou ik me onder meer bezig met verzuim en het begeleiden van collega’s tijdens reïntegratie. Daarnaast heb ik de salarisadministratie als bijrol. Wij krijgen echter binnen humanresourcesmanagement steeds meer een adviserende rol richting management en teamleiders. Denk daarbij aan preventief verzuim: voorkomen dat mensen uitvallen. Maar ook onderwerpen als Duurzame Inzetbaarheid en het hele proces van beoordeling en functioneren. Vanuit mijn functie als HR Businesspartner ben ik altijd met mensen bezig. Ik vind het heel belangrijk dat ik iedereen bij naam ken en dat ik weet op welke afdeling iedereen werkt. Als afdeling HR zijn wij laagdrempelig en mensgericht. Collega’s kunnen altijd bij ons binnenlopen met vragen.”

Betrokken medewerkers

“De overgang van familiebedrijf naar het Amerikaanse bedrijf Pentair vond ik in het begin wel lastig. Maar ondanks dat wij nu onderdeel zijn van een groter bedrijf, is de sfeer hier nog steeds fijn en open. Om mensen betrokken te houden bij het bedrijf worden onder meer kwartaalbijeenkomsten georganiseerd waarin verteld wordt hoe het bedrijf ervoor staat. Daarnaast wordt ook ieder jaar een gezellige kerstborrel georganiseerd en is er uitgebreid aandacht voor werkjubilea.”

Balans werk en privé

“Wat ook erg prettig is, is dat er rekening gehouden wordt met een goede balans tussen werk en privé. Wij hebben variabele werktijden, veel verlofdagen en indien mogelijk kun je bij ons ook thuis werken. Daarnaast kennen we ouderschapsverlof en hebben we een generatiepact voor medewerkers die richting pensioenleeftijd gaan. Ook hebben we een actieve personeelsvereniging die regelmatig leuke activiteiten organiseert.”

Back To Top