Skip to content

SIEM ANDRINGA
MONTEUR SETBOUW

Je mag en kan hier je eigen mening geven”.

Siem Andringa monteur setbouw Pentair

“De passie voor techniek is voor mij de reden geweest dat ik twee jaar geleden als 18-jarige ben gestart bij Pentair. Op het Graafschap College in Doetinchem heb ik een 2-jarige BBL-opleiding gevolgd via Werk en Vakmanschap. Ik werkte 4 ½ dag per week en ging één middag in de week naar school. Na ruim een jaar bij Pentair te hebben gewerkt heb ik de overstap gemaakt naar een mechanisatiebedrijf, omdat deze bedrijfstak mij erg aansprak en ze mij hadden gevraagd om daar te komen werken. Na een half jaar stopte het bedrijf met de tak waarvoor ik werkzaam was. Inmiddels heb ik mijn diploma op zak, ben ik weer terug bij Pentair als monteur setbouw en heb ik nu een contract voor onbepaalde tijd.”

Productie in eigen huis

“Mijn werk als monteur setbouw bestaat uit het elektrisch en mechanisch assembleren van de brandblussets. Tevens testen we deze voordat ze naar de Proefstand gaan. Wat ik vooral leuk vind, is de afwisseling in het werk. Maar ook het werken aan een mooi product waarvan het hele productieproces hier in eigen huis plaatsvindt. Ook zijn er mogelijkheden om een opleiding te volgen, maar dat is voor later. Ik ben net terug en wil eerst lekker aan de slag met mijn huidige werk.”

Open cultuur

“Wat vooral luxe is, zijn de variabele werktijden. We kunnen ’s morgens beginnen tussen 7.00 en 9.00 uur en als je vroeg begint ben je ’s middags ook vroeg thuis. Zelf ben ik een ‘vroege vogel’ dus begin ik ook altijd vroeg, zodat ik ’s middags thuis nog wat kan doen. Er is ook tijd voor gezelligheid, zoals de vakantie- en kerstborrel. Je spreekt dan ook vooral collega’s van andere afdelingen. Ik ben blij dat ik weer terug ben, want ik miste vooral de samenwerking met mijn collega’s. Er heerst hier een prettige werksfeer en een open cultuur. Je mag en kan hier je eigen mening geven.”

Back To Top