Skip to content

JASPER LAMMERS
STAGIAIR FINANCE

Bij Pentair wilden ze al een tijdje een financieel dashboard bouwen in Power BI. Heel toevallig was dat mijn afstudeeropdracht en dus was er al snel een match!

 

Jasper studeerde als Finance & Control student af op onze financiële afdeling. Hij maakte een dashboard in Power BI om onze financiële gegevens makkelijker inzichtelijk te krijgen.

Afstuderen met een financieel dashboard

“Ik volg de opleiding Finance & Control op het Saxion in Enschede. Voor mijn afstudeeropdracht wilde ik graag financiële dashboards maken. Met een dashboard zet je financiële gegevens om in visualisaties. Je maakt het zo sneller inzichtelijk en makkelijker te begrijpen. Het is ook niet voor niets een trend. Een van de systemen waarin je dat dashboard kunt bouwen, is Power BI.”

Hoe Jasper bekend raakte met Pentair

“Het klinkt misschien heel grappig, maar toen ik op zoek ging naar een stagebedrijf heb ik gewoon Google Maps geopend om te kijken welke bedrijven er in de buurt zitten. Ik kom uit Winterswijk, dus kwam al snel bij Pentair uit. Ik maakte een lijstje van alle bedrijven die me interessant leken, maar wist eigenlijk wel dat ik het liefst hier aan de slag wilde. Het sprak me aan dat het echt nog een Achterhoeks bedrijf is, bijna familiair. En dat ze hier bijna alles in eigen huis doen vind ik ook echt te gek!”

De perfecte match voor een afstudeeropdracht

“Ik solliciteerde via de mail. Vroeg of ze nog een plek voor me hadden. Meer als open vraag, waarbij ik mezelf al wel voorstelde natuurlijk. Ik stuurde ook een voorbeeldlijstje mee van opdrachten die ik kon doen. Ik mocht snel op gesprek komen en na één ontmoeting wist ik al dat ik hier mocht afstuderen. Dat vertrouwen spraken ze meteen uit. Dat voelde heel fijn. Het was ook toevallig dat de Finance Manager zelf al met een Power BI dashboard aan de slag wilde. Hij had er alleen nog geen tijd voor gehad. Mijn opdracht kwam dus als geroepen.”

Stagebegeleiding

“Mijn stagebegeleider was een goede begeleider. Hij wist precies wat hij wilde, dus kon me de juiste instructies geven. Ik kon hem ook altijd bereiken als ik vragen had. Werkten we niet op (dezelfde) locatie, dan via de mail of telefoon. Hij maakte echt tijd voor me. Naast mijn vragen, hadden we ook een vast moment waarbij we elkaar spraken over de voortgang. Tweewekelijks gingen we dan zitten. Maar al snel bleek dat we die momentjes eigenlijk niet echt nodig hadden en dat ik me goed kon redden. Dat gaf wel een boost!”

Toekomst in Finance

“Wat ik in de toekomst wil? Ik weet het eigenlijk nog niet zo goed. Ik mag nog heel even bij Pentair blijven, omdat ze ook voor de locatie in Enschede graag een dashboard ontwikkeld willen hebben. Zo kan ik in ieder geval de zomer nog lekker aan het werk! En daarna ligt alles voor me open. Dat komt vast goed!”

Ook solliciteren bij Pentair?

“Afstuderen bij Pentair in Winterswijk is een echte aanrader! Je krijg hier goede begeleiding en er heerst een fijne sfeer. Iedereen kent elkaar en is bereid om elkaar te helpen. Echt de Achterhoekse mentaliteit. Daarnaast heb je goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een fijne stagevergoeding en kunt zelf je werktijden kiezen!”

Back To Top