Skip to content

JILDERT FOLKERTS
SALES MANAGER SPARE PARTS

“Ik houd van de variatie en de internationale uitdagingen bij Pentair. In ons hechte team is er ruimte voor open discussies, en de vrijheid om onze toekomst vorm te geven.”

Jildert leidt het Spare Parts-team van Pentair, als Sales Manager. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het volledige aftermarket proces: van het in kaart brengen van de klantbehoefte en het bieden van eeen passende oplossing, tot het exporteren van de na te leveren onderdelen. Met een internationale klantenkring en diverse projecten omvat zijn werk een breed scala aan taken. De hechte teamdynamiek, open communicatie en de vrijheid om de toekomst vorm te geven, maken Pentair in Winterswijk voor Jildert de perfecte werkplek.

Veelzijdigheid in het Sales team

“Ik ben nu iets meer dan vijf jaar werkzaam als Sales Manager voor de afdeling Spare Parts. Dit omvat de verkoop van alle onderdelen die nodig zijn nadat een pomp in bij een opdrachtgever is geïnstalleerd. Ik stuur een klein team van vier mensenaan dat verantwoordelijk is voor een groot deel van het proces. Dit omvat onderdelenbeheer, oplossingen, offertes, orders, projectmanagement, export en financiële transacties. We hebben samen de volledige controle over het hele traject: van productie tot installatie. Als spin in het web schakel ik met klanten, leveranciers, producenten, planners, fabriek en expeditie. Dat maakt mijn werk super gevarieerd!”

Internationale klantenkring van Pentair

“De grote afwisseling in taken maakt mijn werk heel boeiend. Met klanten van over de hele wereld, van Dubai tot Mauritius en de VS tot India. Het internationale karakter en de diversiteit aan mensen zijn geweldig. Ik spreek met inkoop directeuren van grote Nederlandse baggerbedrijven tot mensen die een pomp uit 1950 in hun garage hebben gevonden en willen opknappen. Beiden zijn personen die we van dienst kunnen zijn. Dat is toch gaaf?!”

Teamdynamiek en open discussies

“De teamdynamiek is ook waanzinnig; we zijn een hechte, familiaire organisatie waar mensen echt om elkaar geven. Ondanks dat we stevige discussies voeren, is er geen harde hiërarchie die dit belemmert. We zijn open en benaderbaar naar elkaar. Dat komt de sfeer in het team absoluut ten goede. Iedereen kan hierdoor met elkaar in gesprek gaan.”

Vrijheid en betrokkenheid

“Pentair biedt veel vrijheid. Denk aan flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden. De werk-privébalans is mede hierdoor altijd goed geweest. Toen ik door complicaties tijdens de zwangerschap van mijn vrouw een lange periode thuis nodig was, vroegen ze niet wanneer ik terug zou zijn, maar hoe ze mij konden helpen. Dat geeft de betrokkenheid van het bedrijf aan. Iets wat ik enorm waardeer.”

Back To Top