Skip to content

BRAM KUENEN
MONTEUR SETBOUW EN PROEFSTAND

“De afwisseling in mijn werk is top! Daardoor voel ik enorm veel vrijheid.”

Bram startte in 2021 met zijn stageperiode bij Pentair in Winterswijk. Na het afronden van zijn stage bleef hij voor zijn BBL-opleiding op de afdeling Setbouw en Proefstand. Hier bouwt hij, samen met zijn gewaardeerde collega’s, pompen. “Geen dag is hetzelfde,” aldus Bram. Lees hier zijn verhaal.

Carrièrestart en toekomst bij Pentair

“Tweeëneenhalf jaar geleden liep ik bij Pentair naar binnen voor een stage van 10 weken. Toen ik deze periode succesvol had afgerond, begon ik aan mijn BBL-opleiding op niveau 2. Ik bood aan om te blijven en dat kon. Daar was ik ontzettend blij mee. Ik voelde me gewaardeerd. Dit jaar verwacht ik mijn diploma te halen, want ik ben nu bezig met mijn eindopdracht.”

Veel autonomie

“Er zit enorme afwisseling in mijn werk. Bij grote projecten weet ik ongeveer hoe mijn week eruit ziet, maar ik bepaal zelf hoe ik het project aanpak. Waar ik mee begin, hoe ik het doe en hoe ik mijn werk inplan. Ik ervaar hierin veel vrijheid. En daarbij hoort ook een bepaalde verantwoordelijkheid. Die krijg en pak ik.”

Samenwerken met collega’s

“We doen hier alles samen. Op onze afdeling werken we met meerdere collega’s en vullen we elkaar allemaal aan. Er is niemand de altijd hetzelfde doet, we wisselen elkaar continu af. Dat zorgt echt voor teamgevoel en gezelligheid onderling. Ik heb het daarom ook erg naar mijn zin.”

Nuchterheid in een groot bedrijf

“Pentair is heel gemoedelijk. Het is een groot bedrijf, maar daar merk ik weinig van. Op onze afdeling bijvoorbeeld is het niet druk of rumoerig, ondanks dat ik met veel verschillende mensen werk. Ik heb bij meerdere bedrijven gewerkt waar ik op vaste tijden moest beginnen en klaar moest zijn, ook dat hoeft hier niet. Je bepaalt zelf je werktijden. Heel relaxt en fijn! En helemaal passend bij de Achterhoekse mentaliteit die hier heerst.”

Back To Top