Skip to content

LARS BLOEMERS
MONTEUR SETBOUW

“Ik kon groeien door de variatie, uitdaging en geweldige werksfeer bij Pentair. De flexibiliteit en opleidingsmogelijkheden binnen het bedrijf maken ook mijn doorgroeiambities haalbaar.

Lars begon drie jaar geleden bij Pentair op de afdeling Setbouw. Als monteur met een passie voor het oplossen van problemen, heeft hij het hier elke dag naar zijn zin. Dit komt onder andere door de uitdagingen die hij krijgt, maar ook door de flexibiliteit en het fijne team. Lars heeft mooie ambities binnen Pentair. Lees hieronder zijn verhaal!

Ontwikkeling en groei

“Drie jaar geleden heb ik een open sollicitatie naar Pentair gestuurd. Ik mocht meteen op gesprek komen en voelde me al snel welkom. Naast de nodige praktijkervaring, had ik op dat moment een afgeronde opleiding als middenkader engineer op zak. Inmiddels werk ik alweer een tijdje met veel plezier als monteur Setbouw, waar ik me nog elke dag ontwikkel. De meeste expertise in elektronica heb ik hier opgedaan. Het opsporen en oplossen van storingen in machines vind ik heel interessant.”

Van eenvoudige tot complexe projecten

“Het leukste aan mijn werk vind ik de variatie. Soms werk ik aan eenvoudige projecten met mechanische handelingen, andere keren aan complexere machines met veel elektronica. We werken meestal in duo’s. De ene persoon richt zich dan op het mechanische aspect en de ander op de elektronica. Zo wisselen we elkaar mooi af én versterken we elkaar. Dat vind ik heel waardevol.”

Flexibiliteit en werk-privébalans

“De sfeer in ons team is top! Wanneer het serieus moet zijn, pakken we de zaken serieus aan. Maar af en toe wat humor helpt de werksfeer positief te houden. Ik begin meestal om 7 uur ‘s ochtends en ben dan rond 16 uur klaar. Soms begin ik wat later, dan kan ik mijn zoontje naar de kinderopvang brengen. Die flexibiliteit helpt me enorm om mijn werk-privébalans te behouden.”

Werken bij Pentair

“De geweldige werksfeer en de constante uitdagingen bij Pentair zijn uniek. Het bedrijf stimuleert mijn leergierigheid en biedt voldoende opleidingsmogelijkheden. Hierdoor ervaar je continue uitdaging en word je op diverse gebieden opgeleid, waardoor je breed inzetbaar bent. Het zorgt ook voor kansen. En die pak ik graag aan! Mijn droom is om door te groeien naar een hogere functie. Natuurlijk omdat ik ambities heb, maar ook omdat ik me hier op m’n gemak voel. Pentair is een bedrijf waar ik met iedereen kan praten. Of het nu een directe collega is of iemand van de directie, dat maakt niet uit. De open en vriendelijke sfeer waardeer ik enorm.”

Back To Top