Skip to content

JAN WILLEM EINDHOVEN
PROJECTMANAGER

De werkwijze van Pentair is uniek in de markt. Onze kennis en ervaring stellen ons in staat om projecten vanaf het hydraulische ontwerp tot de oplevering zelf te realiseren.

Jan Willem is sinds 2018 bij Pentair verantwoordelijk voor het van A tot Z begeleiden van diverse projecten in zijn rol als projectmanager. Hij werkt momenteel aan één van de grootste opdrachten van de afgelopen 10 jaar. Maar ook andere, internationale projecten vallen onder hem. Bij zijn projecten betrekt hij een team van collega’s waarmee hij zorgt voor succesvolle projecten én tevreden klanten. In dit interview lees je hoe hij dit voor elkaar krijgt.

Projectmanager bij Pentair

“Ik ben inmiddels alweer vijf jaar actief in de rol van Projectmanager bij Pentair. Daarvoor werkte ik tien jaar bij een vergelijkbaar bedrijf. Dit was dus een mooie vervolgstap in mijn carrière! Mijn taak is om ervoor te zorgen dat onze projecten binnen de vastgestelde grenzen worden voltooid. Die grenzen bestaan uit tijd, kosten, middelen en kwaliteit. Mijn verantwoordelijkheid start op het moment dat het contract wordt getekend.”

Spin in het web

“Om tot een succesvolle uitvoer te komen, leid ik teams variërend van vijf tot tientallen mensen. Ik ben nauw betrokken bij alle fasen: van de overeenkomst tot aan de uiteindelijke oplevering van het volledige product. Je kunt mij zien als de spin in het web tussen de klant en de interne afdelingen. Ik schakel met engineers, inkopers, leveranciers en natuurlijk de klant. Heel afwisselend!”

Dynamiek en diversiteit in de projecten

“Ik ben betrokken bij verschillende grote projecten, zowel nationaal als internationaal. Ook aan één van de grootste projecten van de afgelopen jaren: een nieuwe pomp voor Gemaal IJmuiden. Tegelijkertijd werk ik aan een project voor een nieuw oppervlaktewatergemaal in Thailand en een drinkwaterpompstation in Duitsland. Het is dus super afwisselend en heel boeiend. Ik geniet van de dynamiek, diversiteit en uitdaging die dit werk met zich meebrengt.”

Inzet voor een betere wereld

“Bij Pentair maken wij een product met toegevoegde waarde. Het hebben van schoon en voldoende water is van levensbelang. Met onze pompen dragen we bij aan brandveiligheid door brandblusinstallaties maar ook aan de bescherming tegen wateroverlast, het afvoeren van rioolwater en het zorgen voor voldoende en schoon drinkwater. We zijn continu bezig om de wereld beter te maken. Ik draag hier graag mijn steentje aan bij.”

Tot meer in staat door samenwerken

“Een groep motiveren is een van de dingen die mijn werk zo leuk maakt. Als je zorgt dat je als team goed kunt samenwerken, dan ben je tot meer in staat dan elk individu op zich. Een team kan zichzelf overstijgen en fantastische dingen bereiken! Daarvoor heb je draagvlak en wederzijds begrip nodig. Die kracht ligt volledig bij de teamleden zelf. Mijn rol is om te zorgen voor een goede sfeer en voldoende humor. Ik relativeer en creëer ruimte voor individuele zaken.”

Complete dienstverlening: van ontwerp tot oplevering

“Bij Pentair ervaar ik een fascinerende dynamiek tussen de diverse afdelingen. We bedienen een breed scala aan klanten, variërend van grote engineering-, inkoop- en constructiebedrijven tot waterschappen en Rijkswaterstaat. En dat alles onder één dak. Dat is uniek. Bovendien hebben we een schat aan interne kennis en ervaring. Hierdoor zijn we in staat om onze klanten vanaf het initiële hydraulische ontwerp tot aan de installatie van het product te ontzorgen.”

Back To Top