Skip to content

RACHID ABKADRI
TEAMLEIDER PROEFSTAND

Het mooiste compliment is dat ik binnen een jaar al volledig één van het team ben. Niet erboven, maar ernaast”.

Rachid begon in september 2022 als Teamleider bij de afdeling Proefstand. Dat is waar onze pompen en pompsystemen getest worden. We zijn op het moment van schrijven net een half jaar verder en nu al voelt hij zich helemaal thuis bij Pentair in Winterswijk. Hij vertelt over zijn functie en werkzaamheden.

Dagelijkse werkzaamheden

“Mijn rol bij de Proefstand is om sturing te geven waar nodig, wekelijks de planning met hen te bespreken, alle personeelsaangelegenheden op me te nemen en administratieve zaken bij mijn collega’s weg te nemen. De medewerkers op de proefstand zijn zeer vakbekwaam en heel zelfstandig, maar ik leer nog veel van hen op het praktische vlak. Als er zaken besproken moeten worden, doen we dat dagelijks en houd ik de voortgang in de gaten. Ik geef feedback en heb onlangs beoordelingsgesprekken met ze gehad.”

Niet bang om gewoon te doen

“In de eerste twee maanden van mijn nieuwe baan heb ik de handen uit de mouwen gestoken en gewoon meegeholpen. Dat was handig om mijn collega’s en de afdeling beter te leren kennen. Ik sta er namelijk niet boven, maar werk als één van hen. Op dit moment heb ik drie mensen in mijn team, maar dat worden er straks elf of twaalf als we de teams van Proefstand en Setbouw samenvoegen. Het werk op beide afdelingen verschilt wel wat van elkaar. Bij Setbouw gaat het om het monteren van brandblussystemen en op de Proefstand testen we de set als geheel of als losse pomp. Ik wil de grote lijnen begrijpen en begrijpen waarom voor bepaalde oplossingen is gekozen.”

Teamwork makes the dream work

“Als team zetten we een prestatie neer en dat doen we écht met z’n allen. Het is belangrijk om de sfeer goed te houden en eerlijk tegen elkaar te zijn. Als we botsen, dan mag dat. Het is belangrijk om dat uit te praten en samen de richting op te gaan die Pentair als doelstelling voor ogen heeft. Als het nodig is, zetten we samen onze schouders eronder. En wanneer er tijd is voor een grapje, dan is dat ook goed. Het is belangrijk om het leuk te houden en ik wil gewoon graag een prettige werksfeer. Tot nu toe zijn er nog geen mensen geweest die de grenzen hebben opgezocht of overschreden.”

Geen rol, maar gewoon mezelf

“Ik voel me geen Teamleider, maar gewoon mezelf. En als ik dan complimenten krijg van de heren dat ik nu al één met het team ben, dan voelt dat goed. Het is fijn dat ik me zo snel heb kunnen aanpassen aan mijn nieuwe werkplek. Meestal duurt het wel even om alles eigen te maken, maar ik stel me daarin heel open op. Mijn collega’s leren van mij en ik van hen. Het is een kwestie van geven en nemen.”

Passie voor techniek

“Ik ben begonnen op de MAVO en heb daarna de HAVO afgerond. Ik wist niet precies wat ik wilde gaan doen, dus toen heb ik verschillende beroepskeuzetestjes gedaan. Ik had een exact vakkenpakket en ben uiteindelijk naar de Hogeschool in Enschede gegaan voor Chemie en Technologie. Helaas bleek dit niet mijn ding te zijn, dus ben ik in de productie gaan werken. Hier ben ik opgeklommen tot Meewerkend Voorman en dankzij deze technische achtergrond voel ik me het meest op mijn plek in een technische functie. Ik heb eigenlijk ook altijd wel een passie gehad voor techniek. Van jongs af aan ben ik er altijd al mee bezig geweest. Ik vind het fascinerend en als ik zie wat er allemaal mogelijk is, dan raak ik enthousiast.”

De stap naar Pentair

“Ik ben vorig zomer benaderd door een recruitmentbureau. Of ik interesse had in een functie bij Pentair. Omdat ik in Groenlo woon, leek Winterswijk me wel een fijne werkplek. Ik ben op gesprek geweest bij HR-specialisten Ron en Petra en tijdens de rondleiding viel me op dat het hier minder modern was dan bij mijn vorige werkgever. Maar dat is juist de uitdaging. Bij mijn vorige werkgever was alles zo geautomatiseerd en uitgedacht dat er minder ruimte was voor nieuwe ideeën op bepaalde vlakken. Hier bij Pentair kan ik veel meer bijdragen en dat is een extra motivatie voor mij om hier te werken. Op mijn tweede gesprek maakte ik kennis met de directeur en wat andere teamleiders. Ik vroeg ze het hemd van het lijf, in plaats van zij mij. Daarmee liet ik blijkbaar precies het enthousiasme en initiatief zien dat ze zochten. En zo geschiedde.”

Waarom werken bij Pentair?

“Naast de uitdaging en mijn fijne team, ben ik heel enthousiast over de flexibele werktijden en verlofregelingen. Ik kan tussen zeven en negen beginnen, wat echt een uitkomst is. Als ik bijvoorbeeld de kinderen naar school wil brengen of een doktersbezoek heb, kan ik dat gewoon voor negen uur doen zonder me zorgen te maken over mijn werk. Daarnaast kan ik mijn uren reguleren gedurende de maand. Als ik bijvoorbeeld twee uur tekortkom in de ene week, kan ik die uren gewoon inhalen op een ander moment. Die flexibiliteit past heel goed bij me!”

Back To Top