Skip to content

SARA KLEIN GUNNEWIEK
PROJECTMANAGER COMMERCIAL FIRE

Aan het eind van mijn stage kwam er een functie vrij, waarop ik meteen heb gesolliciteerd. Omdat ik het bedrijf al goed kende – en zij mij – kreeg ik de baan”.

Sara startte in 2021 met haar afstudeerstage bij Pentair in Winterswijk. Toen nog studeerde ze Commerciële Economie en deed ze onderzoek naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Inmiddels is ze in 3 jaar tijd doorgegroeid van stagiair tot Junior Projectmanager en daarna Projectmanager. Ze vertelt je hoe dat is gegaan!

Stage tijdens Corona

“Ik ben afgestudeerd op de afdeling Quality, Health, Safety and Environment (QEHS) en heb daarvoor onderzoek gedaan naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Omdat we destijds middenin de pandemie zaten, werkte ik veel thuis. Maar ik wilde vooral graag meewerken, zodat ik de organisatie en het team beter kon leren kennen. Daarnaast was ik heel nieuwsgierig naar het product dat Pentair verkoopt. Gelukkig kreeg ik toen de kans om bij Commercial Fire een dag in de week mee te werken. Aan het eind van mijn stage was er een vacature en besloot ik te solliciteren.”

Een nieuwe richting

“Het afstudeerproject dat ik deed, stond los van die vacature. De vacature was namelijk voor een Junior Projectmanager. Toen de positie vrijkwam, raakte ik geïnteresseerd. Ondanks dat ik vooral gefocust was op het afstuderen en mijn diploma halen, besloot ik te solliciteren. Dat adviseerden mijn collega’s ook. Inmiddels werkte ik elke woensdag mee in het bedrijf en leerde ik de inhoud van de functie steeds beter kennen. Ik begon met meekijken en kleine taken op te pakken. Uiteindelijk bewoog ik op eigen initiatief al naar de rol waar ze in de vacature om vroegen. Het sollicitatieproces verliep dan ook soepel, mede omdat ik de organisatie kende en zij mij ook. Hoewel ik minder ervaring had dan andere kandidaten, kreeg ik de functie.”

Wat je doet als Projectmanager

“Het begint altijd met de overdracht van een order, van Sales naar de Projectmanager. Daarna kijken we of alle informatie compleet is en checken we de details. Vanaf dat moment ben ik verantwoordelijk voor het project en is het van belang dat alles klopt. We werken veel samen met Engineering, Sales en Inkoop. Zij vullen bijvoorbeeld de technische specificaties in. Vervolgens kijken wij naar het systeemtechnische gedeelte. Zoals orderbevestigingen, facturen en verzendingen. Daarna komt de planning. Wanneer gaat het naar de fabriek etc.? We hebben ook veel klantcontact. Meestal over levertijden, wijzigingen of technische informatie.”

Afwisselende werkdagen én doorstuderen

“De dynamische omgeving waarin ik werk, maakt het werk uitdagend en afwisselend. Het commerciële aspect sluit goed aan bij mijn studie Commerciële Economie. Ik heb geen technische achtergrond, maar gelukkig kan ik altijd bij mijn collega’s terecht. Daarnaast volg ik momenteel een post-hbo opleiding Projectmanagement op de HAN. Deze gaat onder andere in op projectmanagementmethoden, diverse businesscases, organisatie- en omgevingsanalyses en veranderkunde. Omdat iedereen die de studie volgt ook werkt, is er veel meer toepassing met en herkenning van de praktijk. Het is super gaaf dat Pentair me de kans biedt om deze dingen allemaal met elkaar te combineren!”

Back To Top