Skip to content

NICK VENERIUS
MODELBEHEERDER

“Mijn leidinggevende geeft me enorm veel vrijheid, waardoor ik mijn eigen functie kan indelen. Ik doe dus heel veel en afwisselend werk.”

Nick werkt alweer 5 jaar bij Pentair in Winterswijk. Hij begon ooit in ons magazijn en is inmiddels Modelbeheerder op onze afdeling Logistiek. Daarin is hij voor veel verantwoordelijk. Wat hij zelf het fijnste vindt? Zijn vrijheid. Lees je mee?

Wat doet een Modelbeheerder?

“Mijn functie bij Pentair is het beheren van alle onderdelen die nodig zijn voor de productie van onze mallen uit de Gieterij. Dit omvat het ophalen, wegbrengen, terugzetten en verzenden van onderdelen. Voor zowel de interne Gieterij in Winterswijk, als voor externe gieterijen in Nederland en Europa. Ik controleer ook voortdurend of de mallen/modellen kloppen en hoe het met de voorraad zit.”

Hoe ziet Nick’s dag eruit?

“ ’s Morgens begin ik met een kop koffie en het controleren van mijn e-mails voor inkooporders. Daarna voer ik de gietkaarten in, print ik een lijst uit om te zien waar alle onderdelen liggen en ga ik op pad. Elke dag is anders en dat maakt mijn werk leuk. Mijn chef vraagt me vaak om verschillende klusjes te doen, dus ik kan mijn eigen functie indelen. Soms repareer ik bijvoorbeeld ook kapotte modellen of stuur ik deze op. Hoewel ik geen planning kan maken en vaak andere dingen aan de kant moet zetten, geeft het me veel afwisseling.”

Hoe kwam je bij Pentair terecht?

“Via een uitzendbureau werkte ik 5 jaar geleden in de Gieterij zelf. Dat was een tijdelijke functie, voor een half jaar. Het bedrijf sprak me aan omdat het een grote organisatie was en het werk was super leuk. Helaas stopte dat, maar er was wel een andere functie vrij: de mijne. Inmiddels ben ik erg gegroeid en heb ik bijvoorbeeld mijn eigen vrachtwagen, waarmee ik dingen ophaal. Niemand vertelt me om dingen anders of sneller te doen, ze vertrouwen volledig op mij.”

Wat wil je in de toekomst graag doen?

“Hoewel ik geen diploma heb, heb ik veel ervaring opgedaan in de 5 jaar dat ik deze functie heb. Ik heb zelfs een tekencursus gevolgd om beter te begrijpen waar ik mee bezig ben. Soms vind ik die materie lastig, maar dan krijg ik hulp van mijn collega’s. In de toekomst zou ik wel graag hogerop komen als de kans zich voordoet. Pentair is een geweldig bedrijf en hoewel ik ook wel eens een baaldag heb, heb ik elke dag plezier in mijn werk. Het project waar ik het meest trots op ben: de gevelbekleding die we tijdens mijn tijd in de Gieterij hebben gemaakt, voor een metrostation in Engeland. Dat was heel gaaf!”

Back To Top