Skip to content

Pentair Winterswijk doneert €1.000 aan Voedselbank Oost Achterhoek

Tijdens de jaarlijkse kerstmarkt krijgen onze medewerkers de mogelijkheid hun kerstgeschenk aan een goed doel te doneren. “Omdat wij hoorden dat er steeds meer mensen problemen hebben om rond te komen, hebben we de Voedselbank Oost Achterhoek gevraagd om op onze kerstmarkt te komen staan,” vertelt directeur Gerard Scholten. Er werd massaal gedoneerd! Daardoor kon Pentair op 13 januari 2023 een prachtige cheque overhandigen. Liefst €1.000,- werd ingezameld voor en gedoneerd aan de Voedselbank.

Waarom de Voedselbank?

We zien om ons heen allemaal de gevolgen van enorme inflatie. En armoede komt helaas voor velen een stuk dichterbij. PR-medewerker van Voedselbank Oost Achterhoek, Theo Elzinga: “Door de economische crisis is het aantal gezinnen dat een beroep moet doen op de Voedselbank in een jaar tijd gestegen van 327 naar 485. Tegelijkertijd krijgen wij minder voedsel geleverd door supermarkten en stijgen ook onze vaste lasten door de hoge energieprijzen.”

Doelen van Voedselbank Oost Achterhoek

Om al die gezinnen te kunnen ondersteunen, streeft de Voedselbank twee doelen na. Het team van Theo Elzinga zet zich in om voedselverspilling tegen te gaan én om de welbekende gratis voedselpakketten uit te delen aan mensen die leven onder de armoedegrens. Dat doet hij samen met een groot team vrijwilligers, die de stichting geheel op eigen kracht runt. Ze zijn actief in de gemeentes Winterswijk, Oost Gelre, Aalten, Berkelland en Oude IJsselstreek.

Pentair doneert prachtige cheque

Overgebleven bonnen (of soms zelfs volledige boekjes) werden tijdens onze kerstmarkt gedoneerd en verzameld. “Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen gedoneerd hebben,” glundert Gerard Scholten. Hij overhandigde de waardevolle cheque aan de Voedselbank en kreeg daarbij meteen een kijkje achter de schermen. “Het is allemaal ontzettend goed geregeld hier. Er wordt ontzettend hard en bezield gewerkt. Ons geld komt hier zeker goed terecht!” Dat beaamt ook bestuurslid Elzinga: “We zijn ontzettend blij met de donatie. We gaan het geld gebruiken om zonnepanelen aan te schaffen, zodat we onze vaste lasten kunnen verlagen.” En dat is nog duurzaam ook!

Back To Top
Send this to a friend