skip to Main Content

COEN AALBERS
CNC-DRAAIER AFDELING VERSPANING

“Hoe meer bewerkingen er moeten gebeuren, hoe uitdagender ik het vind.”

Werkzaamheden

“Als 17 jarige student van de Anton Tijdink school in Terborg ben ik bij Pentair gestart als stagiar op de afdeling verspaning. In het eerste jaar ging ik vier dagen per week naar school en liep ik één dag per week stage. In het tweede jaar kreeg ik een werk/leerovereenkomst gekregen waarbij ik vier dagen per week werkte en één dag naar school ging. Ik ben begonnen op de conventionele draaibank, waarbij ik zelf direct al de vrijheid kreeg om met de werkstukken aan de slag te gaan. Ik vond het erg prettig dat er niet steeds iemand achter mij stond om mee te kijken. Nadat ik mijn opleiding had afgerond ben ik als CNC-draaier in dienst gekomen.”

Geen grote series

“Inmiddels ben ik doorgegroeid naar de Carrousselbank. Dat is een computergestuurde draaibank waarbij je het werkstuk van begin tot eind bewerkt. Je spant het werkstuk op de bank en richt dit uit. Daarna maak ik het programma aan de hand van de tekening. Hoe groter de werkstukken zijn en hoe meer bewerkingen er moeten gebeuren, hoe uitdagender ik het vind. Op de afdeling Verspaning werken wij in twee ploegendiensten. De ene week heb ik een vroege dienst, de andere week een late dienst. Zelf ben ik een ochtend mens, dus ik heb er geen moeite mee om om 5.30 uur te beginnen. Voordeel is dat  je dan om 14.00 uur naar huis gaat, zodat je nog veel tijd hebt om andere dingen te doen. Zoals mijn hobby oldtimers opknappen. In de late ploeg ben ik rond 23.00 uur thuis, behalve op vrijdagavond want dan werken we tot 18.00 uur.”

Veel verlofdagen

“Ik voer mijn functie als CNC-draaier al zo’n 5 jaar met heel veel plezier bij Pentair. Als ik iets nieuws wil leren krijg ik de mogelijkheden om een opleiding te volgen. Ook hebben wij veel verlofdagen. Krijg je deze niet op dan kun je deze bijvoorbeeld ook gebruiken om met belastingvoordeel een laptop, tv of telefoon aan te schaffen. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden op de afdeling, ga ik af en toe mee naar bijvoorbeeld de open dagen van de Anton Tijdink Vakschool of de Talententuin in Ulft om studenten enthousiast te maken om bij ons te komen werken of stage te lopen. Naast ons werk houden we hier ook van gezelligheid, zoals de vakantieborrel en de kerstborrel waar je in een informele sfeer samen bent met je collega’s. Ik zit hier helemaal op mijn plek!”

Back To Top