Skip to content

PETRA JACOBS
HR-BUSINESSPARTNER

Samen zorgen dat het een leuk bedrijf blijft”.

Ruim 13 jaar geleden ben ik vanuit Arnhem naar de Achterhoek verhuisd. Ik heb eerst nog een tijdje op en neer gereisd voor mijn werk, maar op een gegeven moment ben ik toch hier in de buurt op zoek gegaan naar een baan. Ik heb destijds bij meerdere bedrijven gesollictiteerd, maar ik had hier meteen een goed gevoel bij. Toen ik hier 12 jaar geleden begon, stond HR (Human Resource Management) nog niet zo op de kaart. In de afgelopen jaren hebben wij veel nieuwe dingen opgezet. En er is nog steeds veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief.”

Persoonlijke ontwikkeling

Ik hou mij binnen de afdeling HR vooral bezig met werving en selectie, introductie van nieuwe medewerkers en opleidingen. De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen met plezier blijft werken?Als thema hebben we daarbij gekozen voor ‘fluitend naar je werk en fluitend naar huis’. Ook krijgen alle medewerkers een Insights Discovery profiel. Hierdoor krijg je meer inzicht in jezelf en in elkaar. Ook wordt duidelijk wat ieders rol is binnen het team. Hiermee willen we de onderlinge samenwerking en de communicatie binnen teams verder verbeteren.”

Aandacht voor elkaar

“Ondanks dat wij inmiddels onderdeel zijn van een grote organisatie, is de sfeer hier nog steeds prettig en open. De Achterhoekse nuchterheid heerst hier nog altijd. Er zijn korte lijnen naar directie en MT en de samenwerking in het team is fijn. Door de informele sfeer voel je je hier snel thuis. Er is echt aandacht voor elkaar. Niet alleen in het werk, maar ook als er thuis wat is. En dat is erg prettig om te merken. Uiteindelijk moeten wij er toch ook samen voor zorgen dat het een leuk bedrijf blijft.”

Back To Top