Skip to content

LUKE VRIELINK
ENGINEER RESEARCH & DEVELOPMENT

Wat mij vanaf het begin al aansprak is
dat we het hele product in eigen huis maken”.

“Ik ben hier direct na mijn studie werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente komen werken. Destijds waren er contacten tussen de vakgroep waar ik afstudeerde en het toenmalige Nijhuis Pompen. Zij hadden een vacature op de Research en Development afdeling en zo kon ik hier na mijn afstuderen dus gelijk aan de slag. Ik kende het bedrijf al van een excursie. Ik dacht toen al ‘wat ze daar maken vind ik wel leuk’ en ik blijf het een mooi product vinden. Wat mij vanaf het begin al aansprak is dat we het hele product in eigen huis maken. Als R&D engineer bedenk je wat en een jaar later kan het product getest worden op de Proefstand. Door alle nieuwe ontwikkelingen en grote projecten vind ik mijn werk nog steeds interessant. Ik heb best veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid om mijn werk naar eigen inzicht in te vullen. Ik heb het hier erg naar mijn zin en heb dan ook geen aanleiding om eens bij een ander bedrijf te kijken.”

Uitdagende projecten

“Mijn werk bij Pentair is heel breed. Ik houd me als R&D engineer vooral bezig met het ontwerpen van nieuwe waaiers en pompen voor klanten met een specifieke vraag. Daarnaast bied ik technische ondersteuning aan de afdeling Sales om nieuwe projecten binnen te halen. Zo hadden we een klant die grote betonnen slakhuispompen nodig had voor een oppervlaktewater gemaal met een capaciteit van 15 m3/per seconde per pomp. Ik was betrokken vanaf mijn eigen conceptontwerp in de offerte fase tot en met het definitieve ontwerp in orderfase. Inmiddels zijn de pompen in bedrijf genomen en draaien ze naar volle tevredenheid. Wat ik vooral leuk vind aan mijn werk zijn de uitdagende projecten en de verschillende markten waarvoor we werken. De ene keer ontwerp ik een pomp voor de baggerindustrie, de volgende keer voor een drinkwaterpompstation of voor een visvriendelijk gemaal. Heel divers dus. Het is ook niet altijd nieuwbouw, soms gaat het ook om renovatie waardoor je gebonden bent aan de bestaande situatie waar je dan ook rekening mee moet houden.”

Kenniscentrum pomphydrauliek

“Er hangt hier een hele informele sfeer en ook het contact met de collega’s is goed. Zowel op kantoor als in de fabriek. Soms loop ik de fabriek in en ga ik daar een praatje maken. Als de sfeer hier niet goed was, dan had ik het geen 20 jaar volgehouden. En wat de toekomst betreft, de technische ontwikkelingen gaan gewoon door. We krijgen als afdeling R&D ook steeds vaker vragen van externe partijen om ontwerpen te maken. Binnen Pentair Inc. worden wij gezien als hét kenniscentrum op het gebied van pomphydrauliek, wij ontwerpen ook regelmatig voor andere Pentair merken. Je kunt je van te voren geen voorstelling maken van wat we hier doen. Maar het is gewoon een prachtig innovatief bedrijf, wat een mooi product van hoogstaand niveau maakt.”

Back To Top