skip to Main Content

STEFFEN KLIFMAN
PROJECT MANAGER

“Bij Pentair kun je je eigen ondernemerschap ontwikkelen”

Pentair Projectmanager Steffen Klifman

“Na mijn hbo-studie werktuigbouwkunde ben ik aan de slag gegaan bij een engineeringsbureau. Mijn insteek was om via het bureau een bedrijf en functie te vinden waar ik wilde werken. Ik kwam als assistent projectmanager terecht bij Pentair. Deze functie is erg dynamisch en je bent echt de spin in het web van een project. Het interessante is dat je bij Pentair je eigen ondernemerschap kunt ontwikkelen. Als jij een mogelijkheid ziet, dan is er alle ruimte om dit te ontwikkelen.”  

Doorgroeien

“Als assistent projectmanager ondersteun je verschillende projectleiders. Na een tijdje deed ik het werk van een projectmanager. Tijdens mijn aanstellingsgesprek heb ik dit aangegeven en werd ik aangenomen als projectmanager. Pentair is een platte organisatie, iedereen is even belangrijk in het proces en zo voelt het ook. Het is zelfs zo dat ik iedereen ken, van de productie tot het management. Ik ken ze bij naam en weet wat ze doen, dat maakt het leuk. Afgelopen maanden heb ik deelgenomen aan een cursus zelfontwikkeling. Ik vind het erg fijn om mijzelf verder te ontwikkelen en ik wil ook graag doorgroeien. Het werk is hier uitdagend, ik leer nog steeds en er zit veel variatie in de projecten die ik doe.”

Ambassadeur

“Ik ga vaak mee naar open dagen op scholen en de Talententuin. Op deze open dagen en beurzen gaan mbo- en hbo studenten op zoek naar een stage, afstudeeropdracht of werk. Ik vind het leuk om geïnteresseerde jongeren te vertellen over wat Pentair doet en wat mijn functie inhoudt. We hebben als bedrijf ook veel om te laten zien, want wij maken echt een product. Hiervan hebben we natuurlijk foto’s, 3D-modellen en een werkend demomodel. Door het demomodel kunnen mensen zien hoe een pomp werkt. Dit trekt aandacht en maakt mensen nieuwsgierig.”

Ambassadeur

“Bij Pentair heb ik ook mijn vriendin leren kennen. Zij liep stage op de afdeling Communicatie. Wij stonden samen op de Talententuin en we hadden een klik. We hebben geprobeerd om het niet te veel op te laten vallen, maar op een gegeven moment kregen de collega’s wel door dat we steeds vaker samen koffie zaten te drinken. Na twee maanden was ze klaar met haar afstudeeropdracht en studie, maar we hebben contact gehouden. Inmiddels wonen we samen.”

Back To Top