Skip to content

PEGGY GOLDEWIJK -
ENGINEER

Je wordt hier als vrouw op handen gedragen”.

Peggy Goldewijk engineer Pentair

“In 1999 ben ik via een uitzendbureau als engineer bij Pentair komen werken. Ik had destijds nog een ander gesprek lopen, maar toen ik hier kwam en de gieterij en de verspaning zag, was ik verkocht. Vanaf de eerste dag heb ik mij welkom gevoeld en ben erg goed begeleid. Ik kwam als engineer in een heel leuk team terecht en voelde mij meteen op mijn gemak. Je merkt dat het nog de sfeer van een familiebedrijf heeft. Er is respect en begrip voor elkaar. Ook kun je bij iedereen aankloppen en de werksfeer is erg prettig. Ik dacht meteen: hier blijf ik mijn hele leven werken.”

Nooit saai

“Als engineer bedenk en bereken ik het mechanische deel van pompen. Dit werk ik vervolgens uit in 3D en ik maak productietekeningen en stuklijsten. De afwisseling in mijn werk vind ik het leukst, het is echt nooit saai. Door de jaren heen komen er steeds nieuwe producten bij. Het is leuk om je daarin te verdiepen, maar ik vind het ook een uitdaging om uit te spitten hoe een hele oude pomp in elkaar heeft gezeten. Je kunt hier het proces van het begin tot eind zien. Dus wat je hebt bedacht of getekend, wordt hier ook gemaakt. Ik vind het altijd wel spannend wanneer de pompen worden getest en om te zien of alles goed draait.”

Mannenwereld

“Ik ben altijd veel onder mannen geweest. Zowel tijdens mijn studie MTS Werktuigbouwkunde, als op het werk. Voor het werk moet ik af en toe inmeten op locatie. Daar kijken ze wel even vreemd op als er een vrouw aankomt. Maar mijn ervaring is dat de mannen je daar echt willen helpen als je je eenmaal hebt voorgesteld. Daarnaast ben ik niet zeer technisch. Ik heb het allemaal geleerd en anders is er altijd wel een collega waarmee je kunt overleggen. Soms heb ik het idee dat ik als vrouw eerder iets voor elkaar krijg dan de mannen op mijn afdeling. Je wordt hier als vrouw op handen gedragen.”

Aanpassen werktijden

“Ik werk 27 uur en heb vier kinderen. Toen de eerste werd geboren, ben ik een dag minder gaan werken. Ook toen het continurooster werd ingevoerd op school, was het geen probleem dat ik andere tijden ging werken. Daarnaast kan ik ook vanuit huis werken. Volgens mij zijn er maar weinig bedrijven waar dat zo luxe is geregeld als hier. Je kunt echt heel veel zelf bepalen. Als je je inzet, dan krijg je het ook weer terug. Dat vind ik echt een pluspunt hier.”

Back To Top