Skip to content

EMIEL KOLDEWEIJ
TEAMLEIDER VERSPANING

Sinds 9 jaar geef ik leiding aan een team van 18 collega’s. Samen zijn we verantwoordelijk voor het verspanen van onderdelen en gietstukken zoals waaiers en pomphuizen.”

Emiel Koldeweij teamleider verspaning Pentair

“Zo’n 39 jaar geleden kwam ik hier als 17-jarige bij toeval terecht. Het was mijn eerste sollicitatiegesprek ooit. Ik werd aangenomen als leerling-draaier en heb mij door kunnen ontwikkelen tot teamleider van de afdeling Verspaning. Wat ik mooi vind aan mijn werk is dat we maatwerk leveren. We maken hier bijna alleen maar enkelstuks. Als Pentair meer seriematig werk had gehad, dan was ik al lang weggeweest. De mogelijkheden om een opleiding of cursus te volgen zijn ook echt een mooie kant van het bedrijf. Dit jaar werk ik hier 40 jaar, maar ik voel me nog steeds op mijn plek. De 50 jaar krijg ik ook nog wel vol.”

 

Samen verantwoordelijk

“Sinds 9 jaar ben ik werkzaam als teamleider verspaning en geef ik leiding aan een team van 18 collega’s. Ik maak een werkplanning, houd beoordelings- en functioneringsgesprekken en zorg ervoor dat het team op de hoogte blijft van de nieuwste innovaties. Samen zijn we verantwoordelijk voor het verspanen van onderdelen en gietstukken zoals waaiers en pomphuizen. Omdat Pentair het hele productieproces in eigen huis heeft, zijn andere afdelingen voor hun planning afhankelijk van de onderdelen die wij bewerken. Dit betekent dat ik als teamleider veel contact heb met de andere afdelingen.”

Aandacht voor ontwikkeling

“Binnen Pentair is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor de ontwikkeling van teams. Zo hebben wij als team een workshop gedaan waarbij iedereen aan de hand van vragen een persoonlijk profiel heeft gekregen. Deze profielen zijn daarna in het team besproken, zodat iedereen inzicht kreeg in elkaars profiel. Ondanks dat mensen van tevoren zoiets hadden van ‘we werken al zo lang met elkaar samen, we weten echt wel wat we aan elkaar hebben’ kwamen er toch verrassende inzichten uit, waardoor we nu nog beter samen werken.”

Activiteiten buiten werktijd

“Van oudsher is dit een echt familiebedrijf, dit merk je ook tijdens de activiteiten die buiten het werk om plaats vinden. Naast mijn werk ben ik voorzitter van de personeelsvereniging. De PV bestaat al meer dan 40 jaar. Op jaarbasis organiseren wij vanuit de PV zo’n vijf á zes activiteiten. Dit varieert van theaterbezoek, dropping, excursie, familiedag, Sinterklaas tot bedrijfsschieten. Als laatste moet ik de vakantieborrel niet vergeten, dat is één van de hoogtepunten in het jaar. Deze activiteiten zorgen niet alleen voor een gemoedelijke sfeer tijdens de activiteit, maar ook op werk zelf. Dat er buiten werktijd zoveel wordt gedaan voor de medewerkers hoor je niet bij elk bedrijf.”

Back To Top