Skip to content

ALEX SLUIJS
ENGINEER

Het grote voordeel van ons bedrijf, is dat je hier alles kunt zien, voelen en horen”.

Alex Sluijs Sales Engineer Pentair Fairbanks Nijhuis Winterswijk

“Tijdens de opleiding Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente kwam ik erachter dat ik de voorkeur heb voor het werken bij een bedrijf die grote machines produceert. Toen het kantoor van mijn vorige werkgever ging sluiten, besloot ik om te zoeken naar een baan met vergelijkbare producten en werkzaamheden. Via een recruiter kwam ik toen bij Pentair in Winterswijk. Tijdens het gesprek hoorde ik veel waarvan ik wist wat ik ermee moest. Hierdoor kreeg ik het idee ‘hier ga ik tussen passen’. Dit dachten ze bij Pentair ook. Sindsdien werk ik hier als Engineer.”

Het project doorlopen

“Mijn functie als Engineer is heel breed. Ik heb een mechanische achtergrond, maar heb de afgelopen jaren veel geleerd over elektrotechniek, plannen en het leggen van contact met klanten en leveranciers. Ik ben met alles tegelijk bezig en dat vind ik juist interessant. Als er een nieuw project is, begint dat met een kick-off waarin wij te horen krijgen wat er is verkocht. Dit moet ik in detail uitwerken. Ik begin met het maken van tekeningen om erachter te komen hoe de verschillende onderdelen met elkaar moeten samenwerken en hoe dat eruit komt te zien. Als ik weet wat er allemaal nodig is, kan dit worden ingekocht. In ons geval zijn dat vaak dieselmotoren, onderdelen van pompen of tandwielkasten.”

Jouw ideeën in de productie

“De projecten zijn allemaal heel divers. Sommige projecten zijn heel eenvoudig en sommige zijn heel complex en gedetailleerd. Dan moet ik heel veel datasheets maken. Daar gaat veel tijd inzitten, omdat ik dan precies moet uitzoeken wat er voor dat project nodig is en hoe dat doorvertaald moet worden naar het product. Dit moet in overleg met de klant. Ik vind het een uitdaging om deze grote, complexe projecten uit te voeren, maar het is ook lekker om tussendoor kleinere projecten te doen. Hierdoor zie je meer eigen projecten in de productie; en dat is natuurlijk erg gaaf.”

Nauwe samenwerking

“Ik werk veel samen met andere afdelingen. Zo doe ik voorbereidend werk voor de afdeling Inkoop, waardoor ik regelmatig met hen om tafel zit. Daarnaast heb ik korte lijntjes met de afdeling Verkoop en natuurlijk Projectmanagement. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden, vind ik het ook leuk om andere werkzaamheden buiten mijn eigen functie op te pakken. Zo ben ik nu met een nieuw calculatieprogramma voor de afdeling Verkoop bezig. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar de rol van Senior Engineer. Deze rol geeft mij weer nieuwe uitdagingen en daar geniet ik van.”

 

Persoonlijke band

“Over de bedrijfssfeer binnen Pentair in Winterswijk ben ik erg positief. Er zijn veel medewerkers die hier al lange tijd in dienst zijn, waardoor je elkaar ook op persoonlijk vlak goed kent. Iedereen praat met elkaar, stelt vragen en denkt mee. Ondanks dat sommige collega’s hier al lang werken, staat iedereen nog steeds open voor verandering in werkprocessen. Dat is niet alleen erg fijn, maar ook belangrijk om te kunnen blijven innoveren. Het grote voordeel van ons bedrijf, is dat je hier alles kunt zien, voelen en horen. Ik denk dat je daarvan een betere engineer wordt en dus ook een beter product kunt leveren aan je klanten.”

Back To Top