Skip to content

JESPER LANKHOF
MATERIAL MANAGER EN
ONDERSTEUNER BEDRIJFSBUREAU

Ik kan én werken én doorstuderen. Die combinatie werkt voor mij perfect”.

Jesper werkt nu bijna een jaar bij Pentair in Winterswijk als Material Manager en Ondersteuner Bedrijfsbureau. Hij vindt het soms best pittig om naast zijn deeltijd HBO-studie Logistiek Management ook nog 36 uur per week te werken, maar het is het voor hem allemaal waard.

Carrièrestart bij groot transportbedrijf in ‘s-Heerenberg

“Ik ben destijds begonnen met mijn opleiding Logistiek Management als voltijd studie. Voor mijn stage kwam ik terecht bij mijn vorige werkgever, waar ik begon als vrachtcoördinator en uiteindelijk doorgroeide tot accountmanager. Inmiddels was ik al geswitcht van voltijd naar deeltijd studie, om zo meer te gaan werken. Bij het transportbedrijf ging het vooral om producten van A naar B brengen en ik wilde graag meer uitdaging. Dus ik besloot me te focussen op productielogistiek, waar in de opleiding ook veel aandacht voor is. Toen ik de vacature voor material manager en productieplanner bij Pentair in Winterswijk zag, werd ik meteen enthousiast. Ik kende het bedrijf als Winterswijker al en zat vroeger op de middelbare school tegenover het bedrijf. Nijhuis Pompen was echt een begrip in het dorp en ik kende altijd wel mensen die er werkten.”

Combinatie van twee functies

“Ik ben vooral bezig met de productieplanning en de aansturing van diverse projecten. Daarnaast houd ik me bezig met voorraad van materialen en onderdelen voor die projecten. Ik analyseer daarvoor bijvoorbeeld voorspellingen en zorg dat we genoeg in huis hebben. Indien nodig schakel ik hiervoor met inkoop. Soms investeren we in nieuwe gereedschappen waar mensen uit de fabriek om vragen. Ook werken we aan meerdere verbetertrajecten, omdat we graag iedere dag een beetje beter worden. Het is een uitdagende rol waarin ik elke dag veel kan leren en bijdragen aan de groei en ontwikkeling van ons bedrijf.”

Onze pompen maken we écht samen

“Op de afdeling Bedrijfsbureau en Productieplanning werk ik samen met drie andere collega’s. We zitten samen met verschillende inkopers, de kwaliteitsafdeling en de productiemanager in één ruimte, waardoor we snel kunnen schakelen wanneer dat nodig is. Ik werk samen met verschillende disciplines en dat maakt het werk heel interessant. De sfeer bij Pentair is gemoedelijk en iedereen wil elkaar helpen. Iedereen is bereid om zijn of haar expertise en kennis te delen, zolang je erom vraagt. We realiseren ons namelijk dat we allemaal bijdragen aan wat we doen. Als bedrijf mogen we daar best trots op zijn.”

Complexiteit en uitdaging

“Het is complex om alles eigen te maken omdat het heel divers is wat hier gebeurt. En dat is precies wat mijn werk zo leuk maakt! We zijn voornamelijk een engineering-to-order bedrijf, wat betekent dat de klant met een probleem komt en onze engineers daar een oplossing voor bedenken. Het vraagt om meekijken, verdieping in het proces, vragen stellen en eigen initiatief nemen om alles onder de knie te krijgen. Er is hier ontzettend veel kennis en expertise aanwezig op alle gebieden, zoals de gieterij en metaalbewerking, maar ook engineering en R&D. Ik vind het ontzettend interessant om me daar allemaal verder in te verdiepen. Ik ben nog lang niet uitgeleerd.”

Werk-privé-balans en doorgroeimogelijkheden

“Het is fijn om te werken bij een bedrijf dat veel waarde hecht aan een goede balans tussen werk en privé. Ik ben bijvoorbeeld blij met de flexibele werktijden, waardoor ik mijn werk goed kan combineren met andere verplichtingen en activiteiten. Ook het thuiswerken is een groot voordeel. Ik ben blij dat het bedrijf hier ruimte voor biedt. Wat ik ook erg waardeer is de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen en te groeien in mijn functie. Voor mijn studie heb ik nu bij Pentair mijn minor en een bedrijfsopdracht afgerond en ga ik nu beginnen met afstuderen. Het bedrijf biedt hiervoor de nodige tijd en ruimte, waardoor ik studeren en werken goed kan combineren. Het is fijn om op deze manier bezig te zijn met zowel mijn persoonlijke ontwikkeling, als met de organisatie.”

Ook solliciteren bij Pentair?

“Al met al is Pentair een uniek bedrijf, met een fijne werksfeer en mooie producten. Ik ben ervan overtuigd dat het succes van dit bedrijf te danken is aan de mensen die er werken en de aandacht die er wordt besteed aan het menselijk aspect. Ik voel me hier echt op mijn plek en ben blij dat ik de kans heb gekregen om hier te werken.”

Back To Top