Skip to content

LOTTE AARTSEN
STAGIAIR FACILITY MANAGEMENT

Stagelopen in Winterswijk is wat ik graag wilde. Vanaf hier naar school was nogal een eindje weg namelijk. Ik woon in Meddo en kon nu elke dag op de fiets!”

 

Lotte leerde de organisatie letterlijk en figuurlijk snel kennen, door haar brede stageopdracht. Ze bracht het hele facilitaire proces in kaart en kwam met een mooi advies.

Stageopdracht via SmartHub

“Ik studeer Facility Management op het Saxion in Deventer. Na 3,5 jaar hard werken mocht ik in februari starten met mijn afstudeerstage. Daarvoor ging ik destijds op zoek via SmartHub Achterhoek. Ik zag meteen al een interessante vacature en stuurde mijn motivatie rechtstreeks naar Pentair in Winterswijk. Al gauw werd ik door HR uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Ik was meteen enthousiast, omdat de opdracht me erg aansprak. Ik mocht namelijk de hele facilitaire service van de locatie in Winterswijk in kaart brengen.”

Facility Management verspreid door de organisatie

“Daarvoor heb ik eerst gekeken naar hoe de facilitaire dienstverlening nu geregeld is. Ik heb hiervoor alle teamleiders (31) binnen het bedrijf geïnterviewd en kwam er al snel achter dat de facilitaire verantwoordelijkheden nogal verspreid door de organisatie liggen. De vervolgopdracht was dan ook om dit allemaal terug te brengen naar één aanspreekpunt. En dat bleek wel lastiger dan gedacht. Bij onze vestigingen in Enschede en Venlo is er een Facility Manager, dus ik kon ook zien hoe ze het op andere locaties deden. Hier in Winterswijk is die er niet. Zo is er iemand verantwoordelijk voor de schoonmaak en weer iemand anders voor het wagenparkbeheer bijvoorbeeld. Daardoor is het moeilijk voor medewerkers om snel het juiste aanspreekpunt te vinden.”

Mijn advies was niet vooraf te voorspellen

“In eerste instantie werd er niet gesproken over het aannemen van een Facility Manager. Liever hoopte Pentair op een andere uitkomst. Maar uit mijn onderzoek is gebleken dat er wel degelijk behoefte is aan één aanspreekpunt, in de vorm van een Facility Manager. Dat is dus uiteindelijk wel mijn advies geworden. Ik ben blij dat ze enthousiast zijn over de inzichten en dat ze hier in de toekomst ook daadwerkelijk mee verder kunnen!”

Pentair snel leren kennen

“Het leukste aan mijn opdracht was dat ik door de vele interviews de organisatie snel leerde kennen. Letterlijk en figuurlijk. Ik sprak zoveel nieuwe mensen elke dag, dat ik al gauw een beeld kon vormen van hoe het hier gaat. Ook kon ik daardoor eigenlijk altijd met al mijn vragen, bij iedereen terecht. Iedereen was bereid te helpen.”

Stagelopen bij Pentair

“Ik raad het zeker aan om hier te solliciteren. Je kunt via SmartHub altijd zien of er vacatures zijn, maar ook op www.onzepompenmakenwijsamen.nl vind je veel info. De organisatie is heel informeel. Je leert daardoor snel veel nieuwe mensen kennen. Dat vond ik heel leuk! Het was af en toe wel een beetje een mannenwereld zo in de techniek, maar dat vond ik juist wel interessant. Ook krijg je hier heel veel vrijheid. Je kunt zelf je werktijden indelen en krijgt een prima stagevergoeding. Ja, ik zou echt solliciteren als ik zoekende was!”

Back To Top