Ga naar hoofdinhoud

LUUK VELDBOOM
STAGIAIR MARKETING EN COMMUNICATIE

Je mag hier echt dingen doén en volop aan de slag. Dat was super! Zo kon ik ontdekken wat wel en niet bij me paste. Het hoogtepunt van mijn stage was de Techniekdag. Daar mochten we te gekke dingen voor verzinnen!”

 

Luuk liep in het voorjaar van 2023 stage op de Marketing- en Communicatieafdeling van Pentair. Hij had het er enorm naar zijn zin, maar heeft ontdekt dat zijn passie toch ergens anders ligt. En ook dát is belangrijk: weten wat je niet wil. In dit interview vragen we hem naar zijn stageperiode en motivatie voor een andere opleiding.

Op zoek naar een technisch bedrijf

“Ik heb techniek altijd interessant gevonden. Toen ik voor mijn mbo-opleiding Marketing & Communicatie stage moest lopen, wist ik meteen dat ik dat het liefst zou doen bij een technisch bedrijf. Ik zocht naar bedrijven in de regio en kwam toen al snel bij Pentair in Winterswijk terecht. Ik kom hier zelf ook vandaan, dus ik had ook al vaker van het bedrijf gehoord. En dat ik op de fiets naar mijn stage kon, vond ik heerlijk!”

Voorbereiding Techniekdag Achterhoek

“Samen met twee andere stagiairs mocht ik de voorbereidingen doen voor de Techniekdag in april bij Ottevanger. We hebben sleutelhangers en een memoryspel gemaakt. Oh, en nog een spel bedacht waarbij je met twee fietsen zo hard mogelijk moest trappen om het waterpeil te laten stijgen! Dat was echt heel gaaf. Die ideeën moesten we trouwens eerst pitchen. Aan verschillende afdelingen en de directeur. Zo leerden we het bedrijf meteen beter kennen. Gelukkig waren ze allemaal meteen enthousiast.”

Portfolio bijhouden voor school

“Daarnaast moest ik een portfolio bijhouden voor de opleiding. Een soort logboek, met allemaal opdrachten. Ik heb gekeken naar de interne en externe communicatie van Pentair bijvoorbeeld. Ook heb ik filmpjes gemaakt en een interview gehouden. Dat zorgde voor leuke afwisseling tijdens mijn stage!”

Niet gemaakt om te leren, maar om te doen

“Ik ben heel blij dat ik al zo vroeg in de opleiding stage mocht lopen. Ik ben pas met mijn eerste jaar bezig, maar op school zitten is niet echt mijn ding. Het beste leer ik door dingen te doen en echt aan de slag te gaan. En daardoor leerde ik afgelopen jaar ook dat deze richting niet helemaal bij me past. Ik denk dat ik graag meer met sales en verkoop wil doen. Een meer commerciële opleiding. Gelukkig kan ik daarvoor op het Graafschap College nog van opleiding wisselen, door een gezamenlijk startjaar.”

Goede stagebegeleiding

“Tijdens mijn stage werd ik begeleid door Ester Reusink, Manager Communicatie. Ik was er altijd op donderdag en vrijdag, dus begonnen we op donderdag vaak met een gezamenlijke start. We keken dan samen naar wat ik de komende dagen kon doen. Daarmee maakte ik een lijstje en kon ik aan de slag. Tussendoor stond Ester altijd klaar om feedback te geven. Daar leerde ik veel van. Maar ook mijn mede stagiairs stonden altijd klaar om te helpen. Dat was heel fijn.”

Ook stagelopen bij Pentair in Winterswijk?

“Ik kan een stage hier zeker aanbevelen. Je kan lekker jezelf zijn en de mensen zijn hier heel nuchter. Het is gezellig. Typisch Achterhoeks. Daarnaast mag je hier super veel doen. Zeker als eerstejaars moet je nog veel leren, maar die kans krijg je hier. Ook kun je er alles aan doen om de producten van Pentair beter te leren kennen. Je mag meekijken in de fabriek, wat heel gaaf is. Zo zie je ook echt wat er wordt gemaakt!”

Back To Top