Skip to content

MICK TE VOGT
STAGIAIR WERKTUIGBOUWKUNDE

Ik mocht mijn eigen ideeën uitwerken en ook de randvoorwaarden bepalen”.

Mick te Vogt stagiair werktuigbouwkunde Pentair

“In 2019 was ik op zoek naar een stage werktuigbouwkunde in de Achterhoek en kwam ik de stand van Pentair tegen op de Talententuin in Ulft. Op dat moment hadden ze echter geen opdrachten die mij persoonlijk aanspraken. Een jaar later ging ik op zoek naar een afstudeeropdracht en ben ik weer gaan kijken bij Pentair. Ik was bewust op zoek naar een ontwerpopdracht waar ik van A t/m Z invloed op zou kunnen hebben. Dit keer had Pentair wel een opdracht liggen die mij aansprak en zo ben ik hier terecht gekomen.”

Ontwerpopdracht

“Als afstudeeropdracht heb ik het assemblageproces sneller en veiliger gemaakt. In de oude situatie moest de medewerker op de afdeling montage veel zware onderdelen tillen. Ik heb een ‘til hulpmiddel’ ontworpen dat het assemblageproces sneller, veiliger en ergonomischer maakt. Het ‘til hulpmiddel’ ondersteunt niet alleen de medewerker met het tillen en verplaatsen van onderdelen, maar zorgt er ook voor dat de medewerker minder inspanningen hoeft te verrichten. Dit verhoogt de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers.”

Vrijheid

“Het leukste aan mijn stageperiode vond ik de vrijheid die ik kreeg. Ik mocht mijn eigen ideeën uitwerken en ook de randvoorwaarden bepalen. Door de vrijheid is het ook echt mijn ontwerp geworden. Gecombineerd met de feedback van mijn begeleider en collega’s is het een effectief hulpmiddel geworden dat Pentair zeker kan gebruiken.”

leerproces stage werktuigbouwkunde

“Mede door Corona heb ik tijdens mijn stage werktuigbouwkunde helaas een groot deel vanuit huis gewerkt. Hierdoor pik je toch minder snel dingen op bij het bedrijf. Je werkt bijvoorbeeld minder samen met collega’s. Ik raad stagelopen of afstuderen bij Pentair zeker aan, vooral als je goed om kunt gaan met de vrijheid die je krijgt. Bij Pentair is veel mogelijk en je kunt er hele interessante dingen doen, maar je moet wel initiatief willen en kunnen tonen.”

Back To Top