Skip to content

BAS TEN VELDE
STAGIAIR SPAREPARTS

Er is een goede balans tussen serieus werken en lol hebben”.

Spareparts stage Bas ten Velde

“Vanuit mijn studie Commerciële Economie heb ik voor de minor Sales- & Keyaccountmanagement drie dagen per week stage gelopen bij Pentair op de afdeling Spareparts.  Ik ben hier terechtgekomen via speeddates die school had georganiseerd tussen studenten en bedrijven. Tijdens deze speeddates had ik een heel leuk gesprek met mijn stagebegeleider bij Pentair, dus de keuze was voor beide partijen snel gemaakt.”

Spareparts

“Tijdens mijn stage op de afdeling Spareparts was ik betrokken bij het hele proces. Vanaf het moment dat een aanvraag voor nieuwe pomponderdelen binnenkomt tot aan de levering daarvan bij de klant. Deze aanvragen mocht ik zelfstandig oppakken. Soms ging het over kleine onderdelen, zoals schroeven, maar soms ook over grote waaiers. Deze orders variëren van €50 tot €20.000. Er zaten dus hele leuke, uitdagende dagen tussen. Gedurende dit proces onderhield ik ook de contacten met de klanten. Zij willen namelijk op de hoogte worden gehouden in welk stadium hun bestelling is. Ik vond het hebben van internationaal klantcontact leuk. De klanten komen echt van over de hele wereld; Pakistan, Argentinië, China, India, Thailand… noem maar op!”

Leuke sfeer

“Wat mij erg aansprak tijdens mijn stage bij Pentair, is de informele sfeer. Ik vind het erg fijn dat ik gewoon mijzelf kan zijn en dat iedereen goed met elkaar omgaat. Ik kreeg de tijd om alles in eigen tempo op te pakken, dus heb geen stress ervaren. Daarnaast ben ik erg tevreden over de begeleiding. Mijn stagebegeleider hielp mij altijd verder en liet mij de verschillende aspecten van het werk zien. Er is een goede balans tussen serieus werken en lol maken. Ook met mijn andere collega’s binnen de afdeling Spareparts kon ik goed overweg. De eerste week van mijn stage heb ik veel met hun meegekeken, zodat ik in grote lijnen al wist hoe alles werkte. Na een tijdje zat ik er volledig in en heb ik veel vrijheid gekregen in de uitvoering van mijn taken.”

Stagelopen tijdens Corona

“Mijn stageperiode viel middenin de Coronatijd. Hierdoor werkte ik altijd vanuit huis, tenzij ik een afspraak op kantoor had. Toch heb ik mijn stageperiode als leuk ervaren. Ik had nog nooit bij een technisch maakbedrijf stagegelopen, dus ik vond het erg interessant om hier meer over te weten te komen. Vooral de eerste weken was het veel uitzoeken, maar na een tijdje had ik al best wel wat kennis opgedaan over de verschillende pompen. Ik zou anderen het dan ook zeker aanbevelen om hier stage te komen lopen. Je hebt veel vrijheid over de invulling van je stageopdracht of –onderzoek en je krijgt goede begeleiding. Daarnaast hangt er gewoon een gezellige sfeer!”

Back To Top