Skip to content

TIEME BLAAUWEHAND
AFSTUDEERDER TECHNISCHE NATUURKUNDE

Al na 8 weken kreeg ik een contract aangeboden om hier na mijn studie te komen werken

 

“Tijdens onze kennismaking vertelden mijn toekomstige collega’s over het op te lossen vraagstuk. Ik werd meteen enthousiast en vond het heel gaaf om er ook een eigen draai aan te mogen geven. Hier bij Pentair kreeg ik echt veel kansen. En daarom blijf ik hier heel graag werken!”

In het voorjaar van 2023 heeft Tieme stagegelopen op de afdeling R&D. Hier deed hij onderzoek voor zijn opleiding Technische Natuurkunde. Onder begeleiding van onze engineers verbeterde hij het vismortaliteitsmodel voor pompen. Hieronder lees je over zijn uitdagende opdracht en over zijn toekomstige baan als R&D Engineer!

De stageopdracht van Tieme

“Mijn opdracht was het verbeteren van het vismortaliteitsmodel voor pompen. Dat is een rekenmethode om te berekenen hoeveel vissen er sterven in een pomp. Nu is die berekening (NEN-Norm) er al wel, maar dat is alleen voor het deel dat draait. En een pomp bestaat natuurlijk uit meer onderdelen. Bij Pentair hadden ze dit vraagstuk al liggen en ontdekten we tijdens een kennismaking dat het goed aansloot op mijn afstudeervraagstuk. Natuurlijk mocht ik daar wel mijn eigen draai aan geven, haha.”

Stagebegeleiding op de afdeling R&D

“Ik liep stage op de afdeling R&D, midden tussen de engineers. Ik kreeg een vaste stagebegeleider – Raymond Meijnen – met wie ik wekelijks de voortgang besprak. Als engineer ontwikkelt hij pompen. Het vorige vismortaliteitsmodel had hij ontwikkeld, dus inhoudelijk kon hij me goed begeleiden. Het klikte ook goed en we zaten veel op één lijn.”

Al na 8 weken een contact

“Raymond zag al snel dat we misschien wel langer konden samenwerken. Al na 8 weken kreeg ik een aanbod om hier na mijn studie te komen werken als R&D Engineer. Dat was te gek! Hij moest dit nog wel “even overleggen” met zijn collega’s in Amerika, maar alles was vrij snel rond. Ik ben er echt trots op dat ik mezelf al zo snel heb kunnen bewijzen. En super blij dat ik mag blijven natuurlijk!”

Winterswijk is Pentair en andersom

“Ik kende Pentair al een klein beetje voordat ik hier kwam stagelopen. Ik woon in Winterswijk en zodoende hadden mijn ouders al eens over Pentair verteld. Toen ik me in het bedrijf ging verdiepen werd ik meteen enthousiast! Niks is me tegengevallen in de afgelopen zes maanden. Het is hier heel Achterhoeks en gezellig. Iedereen is lekker nuchter. Ik voelde me thuis. Mijn collega’s kon ik altijd vragen stellen als het nodig was. En vorige week hebben we een vakantieborrel gedronken om de zomer in te luiden en mijn stageperiode af te ronden. Dat ontstond gewoon spontaan, omdat iedereen er zin in had.”

Kom ook stagelopen bij Pentair in Winterswijk!

“Pentair is een mooi bedrijf. Je opdracht kun je hier helemaal zelf invullen. Als je initiatief neemt en betrokken bent, is hier veel mogelijk. Daarnaast kun je zelf je werktijd indelen. Ik begin vaak rond 7 uur, zodat ik ’s middags op tijd naar huis kan. Door mijn ruime stagevergoeding hoefde ik daarnaast ook niet te werken, waardoor ik me volledig op de opdracht kon focussen. En de kans om door te groeien is ook top natuurlijk. Stagelopen bij Pentair in Winterswijk kan ik daarom iedereen aanbevelen!”

Back To Top