Ga naar hoofdinhoud

RAYMOND MEIJNEN
R&D MANAGER

Voor het echte, complexe ontwerpwerk komen ze altijd bij onze afdeling uit.”

R&D Engineer Raymond Meijnen

“Na hier ruim 12 jaar als R&D Engineer te hebben gewerkt ben ik onlangs benoemd tot R&D Manager en maak ik onderdeel uit van het managementteam. Eind 2008 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente. Omdat ik in die tijd ook in Enschede woonde, ging ik daar in de regio op zoek naar een baan. Ik had eigenlijk al een werkgever gevonden waar ik aan de slag zou gaan, totdat mijn ouders mij vertelden dat Pentair in Winterswijk een vacature R&D Engineer open had staan. Ik kom oorspronkelijk uit Winterswijk, dus het leek mij wel weer leuk om terug te komen. Toen ik hier eenmaal binnen was geweest, zag ik wat voor mooi bedrijf het was met het product dat ze hadden. Dat was destijds voor mij de reden om hier te komen werken op de afdeling R&D.”

Uitzoeken wat het beste resultaat oplevert

“Wat ik mooi vind aan Pentair is dat wij een eigen product hebben. De volledige ontwikkeling en productie van de pompen zit onder één dak, wat erg uniek is. Als R&D Engineer ben je van begin tot eind betrokken bij projecten. Wij kijken per project wat de beste oplossing voor de klant is en maken op basis daarvan een nieuwe, passende pomphydrauliek. Dat is de vormgeving van de pompen en de waaiers, waarbij een zo hoog mogelijk rendement wordt behaald. Het is allemaal maatwerk. Dat neemt veel tijd in beslag, maar zorgt er ook voor dat wij ons onderscheiden van de concurrentie. Bij de wat grotere projecten zijn wij er ook aan het eind weer bij als de pompen worden opgestart. Dit kan op onze proefstand, of op klantlocatie. Ik vind het persoonlijk heel leuk om af en toe weg te zijn van mijn bureau.”

Winterswijk als kenniscentrum

“Op de afdeling R&D in Winterswijk zitten we met z’n vieren. Wij ontwerpen niet alleen voor Pentair in Winterswijk, maar ook voor andere Pentair vestigingen over de hele wereld. Na de overname in 2011 kwamen wij er in Winterswijk al vrij snel achter dat wij voorliepen op de andere vestigingen op het gebied van hydraulische kennis. Daarom wordt onze afdeling binnen Pentair Corporate gezien als kenniscentrum op het gebied van pompontwikkeling. Voor het echte, complexe ontwerpwerk komen ze altijd bij onze afdeling uit. Het geeft mij wel een lekker gevoel dat je binnen het bedrijf echt wordt gezien als expert in je vakgebied.”

Samenwerking tussen de afdelingen

“Normaal gesproken zitten alle R&D Engineers samen aan een bureau en worden de complexe zaken besproken. Iedereen binnen de afdeling heeft zijn eigen specialisatie. Datgene waar je ambities of waar je kennis en kunde ligt trek je een beetje naar je toe. Dat hebben wij alle vier op een net iets ander vlak, waardoor wij elkaar mooi aanvullen. Ik vind het commerciële traject persoonlijk erg interessant. Vooral met de grotere projecten vind ik het leuk dat er veel samenwerking is tussen verkoop en techniek. In mijn nieuwe rol als R&D Manager blijf ik deels werkzaam als R&D Engineer.”

Breed opgeleid

“Vroeger als klein kind vond ik water en alles wat met water te maken had al interessant, dus het is eigenlijk helemaal niet zo gek dat ik hier terecht ben gekomen. Ik houd van de uitdaging in mijn technische functie, maar merkte dat ik ook het commerciële gedeelte erg interessant vind. Daarom volg ik op dit moment een Master in Business Administration (MBA), zodat ik mijn technische kennis aan kan vullen met bedrijfskundige en commerciële kennis. Hiermee denk ik dat ik nog een betere bijdrage kan leveren aan het bedrijf en een goede invulling kan geven aan mijn nieuwe functie als R&D Manager.”

Back To Top